Σενάρια επί σεναρίων για την ΕΣΚΑΘ

Aκόμη και αναδιάρθρωση σκέφτονται σωματεία

Με το σύνολο των πρωταθλημάτων μπάσκετ να έχει διακοπεί και τον EΣΑΚΕ να αποφασίζει να διατηρήσει τους ΠΑΟΚ και Άρη στην κατηγορία, οι εξελίξεις στις υπόλοιπες εθνικές διοργανώσεις αλλά και στα τοπικά πρωταθλήματα αναμένεται να ακολουθήσουν ως ντόμινο.

Ήδη διαφαίνεται ότι θα υπάρχει αύξηση των ομίλων αλλά και των ομάδων που θα συμμετέχουν στα εθνικά πρωταθλήματα και όλοι περιμένουν τις οριστικές και ανακοινώσιμες αποφάσεις της ΕΟΚ μετά και τη συνεδρίαση της επιτροπής πρωταθλημάτων. Σ’ αυτό το πλαίσιο εξάλλου αναμένεται να κινηθεί και η ΕΣΚΑΘ, την ώρα που διάφορες τοπικές ενώσεις λαμβάνουν σχετικές αποφάσεις.

Για παράδειγμα η Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Αττικής αποφάσισε την αύξηση των ομάδων αλλά και των ομίλων κάθε κατηγορίας, επικυρώνοντας τις υπάρχουσες βαθμολογίες όλων των κατηγοριών των πρωταθλημάτων της Ένωσης, όπως αυτές είχαν διαμορφωθεί μέχρι τη διακοπή τους.

Δεν αποκλείεται και η ΕΣΚΑΘ να κινηθεί σε μία ανάλογη κατεύθυνση αφού ακόμη και εντός Θεσσαλίας αρκετές είναι οι ομάδες που κατά καιρούς έχουν γκρινιάξει για τα έξοδα μετακινήσεων…

Οι πρώτες σκέψεις

Στο φετινό πρωτάθλημα της α1 ΕΣΚΑΘ υπήρχαν δύο όμιλοι με 12 ομάδες ο καθένας, ενώ η Α2 επίσης διεξήχθη σε δύο ομίλους με 11 ομάδες ο καθένας. από 10 ομάδες συμμετείχαν στον καθένα από τους δύο ομίλους της Β ΕΣΚΑΘ, ενώ από την όλη κατάσταση δεν φαίνεται να επηρεάζεται σημαντικά το γυναικείο πρωτάθλημα.

Πρόταση υπάρχει  και για συγχώνευση κατηγορίας(!) αλλά και για έξτρα όμιλο από τη στιγμή που μπορεί να αυξηθούν οι ομάδες σε κάθε κατηγορία, αν γίνουν δηλαδή μόνο προβιβασμοί και δεν υπάρξουν υποβιβασμοί. Πάντως το ΔΣ της ΕΣΚΑΘ δεν δείχνει διατεθειμένο να ρισκάρει μία πρόωρη κίνηση, δεχόμενο πάντως αρκετές πιέσεις από πολλούς συλλόγους σε καθημερινή βάση.

Αν και η γκρίνια από κάποιες ομάδες συνεχίζεται σχετικά με την ολοκλήρωση ή μη του πρωταθλήματος της Α1, θεωρώντας ότι μπορούν να διεκδικήσουν ακόμη και άνοδο στη Γ’ Εθνική, η περίπτωση να συνεχιστεί η αγωνιστική δράση συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες, αν αναλογιστεί κανείς ότι η ΕΟΚ αποφάσισε την οριστική διακοπή όλων των εθνικών πρωταθλημάτων. Μία αναδιάρθρωση σε επίπεδο Θεσσαλίας δεν μπορεί να αποκλειστεί αυτή τη στιγμή και διάφορα σενάρια έρχονται στο προσκήνιο, σε μία προσπάθεια να μην αδικηθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός ομάδων.

Βέβαια, αυτό που «καίει» είναι το ποιος θα πάρει το εισιτήριο της ανόδου για τη Γ’ Εθνική. «Είναι σίγουρο όμως ότι με τα δεδομένα που έρχονται στο προσκήνιο πώς η άνοδος θα φέρει καλύτερες ημέρες σε μία ομάδα ή θα βρει περισσότερα εμπόδια τη νέα χρονιά;» ανέφεραν κύκλοι του θεσσαλικού μπάσκετ…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.