Σφράγισε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς ο Ντούσκος

Έτσι έπρεπε να γίνει κι έτσι έγινε. Ο Στέφανος Ντούσκος έδειξε τον δρόμο προς τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2024 κι ως χρυσός Ολυμπιονίκης σφράγισε το πρώτο ελληνικό εισιτήριο για το κορυφαίο γεγονός του επόμενου καλοκαιριού.

Ο Γιαννιώτης πρωταθλητής παρουσιάστηκε σε εξαιρετική κατάσταση στον ημιτελικό του σκιφ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βελιγραδίου και με μεγάλη συγκέντρωση έκανε αυτό που έπρεπε.

Πήρε χωρίς να κινδυνέψει σε κανένα σημείο της κούρσας μια θέση μέσα στην πρώτη τριάδα που έδινε την πρόκριση στο μεγάλο τελικό και σφράγισε αυτόματα το εισιτήριο για το Παρίσι που παίρνουν οι εννέα πρώτοι από το Βελιγράδι. Τερματίζοντας στην 2η θέση με 6:55.71 , πίσω από τον Γερμανό Ζίντλερ (6:53.47) πέτυχε τον στόχο του και πλέον απελευθερωμένος από το άγχος θα διεκδικήσει την Κυριακή στον μεγάλο τελικό στις 15:25 ώρα Ελλάδας (απευθείας από την ΕΡΤ3) και μια θέση στο βάθρο των νικητών.

Πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Στέφανος θα πάει για τρίτη συνεχόμενη φορά σε Ολυμπιακούς αγώνες μετά το Ρίο και το Τόκιο αλλά και για 2η συνεχόμενη στο πιο απαιτητικό αγώνισμα, το σκιφ ανδρών, που είχε τις περισσότερες συμμετοχές στο Βελιγράδι που έφτασαν τις 48 έχοντας μάλιστα την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο του χρυσού Ολυμπιονίκη που κατέκτησε το 2021 στο Τόκιο.

Ταυτόχρονα η ελληνική κωπηλασία θα είναι παρούσα με τουλάχιστον ένα πλήρωμα για 12η συνεχόμενη Ολυμπιάδα, αφού τα γαλανόλευκα κουπιά δίνουν ανελλιπώς το παρών από τους Ολυμπιακούς αγώνες της Μόσχας το 1980, έχοντας ήδη κατακτήσει στους τελευταίους πέντε ένα χρυσό, ένα ασημένιο και δυο χάλκινα μετάλλια.

Ντούσκος: «Το ήθελα πάρα πολύ»

Ο Έλληνας πρωταθλητής λίγο μετά την κούρσα τόνισε: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που η προετοιμασία και όλα βγήκαν όπως τα θέλαμε. Ήμουν πάρα πολύ καλά μέσα στην κούρσα, το πίστεψα, το ήθελα πάρα πολύ να προκριθώ ειδικά για δεύτερη φορά στο σκιφ το βαρύ, που είναι το πιο ανταγωνιστικό με τις περισσότερες συμμετοχές. Είμαι πολύ χαρούμενος, τώρα μας μένει άλλο ένα βήμα στον τελικό. Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά και μετά από τον τελικό ανεξαρτήτως τι θα γίνει θα συνεχίσουμε ακόμη πιο δυνατά για του χρόνου που ξέρουμε ότι εκεί είναι ο μεγαλύτερος μας στόχος, για να μπορέσουμε να πάρουμε ακόμα ένα Ολυμπιακό μετάλλιο».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.