Σφραγίζονται οι παράνομοι σύνδεσμοι οπαδών – Δειγματοληπτικός έλεγχος στα εισιτήρια

Στην απόφαση να συνεχιστεί ο έλεγχος που διενεργείται στις Λέσχες Φιλάθλων και το σφράγισμα όσων δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου συμφώνησαν οι Λευτέρης Αυγενάκης, Βαγγέλης Γραμμένος και Μηνάς Λυσάνδρου.

Στη σύσκεψη που έγινε παρουσία και εκπροσώπων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με κύριο αντικείμενο το νομοθετικό πλαίσιο που θα επιτρέψει τις μετακινήσεις οπαδών αποφασίστηκε επίσης να καθιερωθεί δειγματοληπτικός έλεγχος ταυτοποίησης των κατόχων εισιτηρίων, πριν μπουν στο γήπεδο.

Η σχετική ενημέρωση της ΓΓΑ αναφέρει:
«Αποτιμήθηκαν οι δράσεις του τελευταίου διμήνου, έπειτα από την ψήφιση του 4639/2019, όπως:

* Ο εν εξελίξει έλεγχος περί νόμιμης ή μη λειτουργίας των πλέον των 150 Λεσχών, Γραφείων και Εντευκτηρίων Φιλάθλων ανά την επικράτεια.
* Ήδη, σε τρεις (3) εξ αυτών υπήρξε σφράγιση, σε 17 έχουν υποβληθεί μηνύσεις και επίκειται η σφράγισή τους, ενώ σε άλλες 35 περιπτώσεις έρευνας περαιώνεται ο έλεγχος δικαιολογητικών για την εξακρίβωση του καθεστώτος λειτουργίας τους.
* Η παροχή του απαραίτητου εξοπλισμού των αστυνομικών υπηρεσιών με τεχνικά μέσα καταγραφής, τα οποία ενεργοποιήθηκαν.
* Επιπλέον, από τούδε και στο εξής θα διενεργείται ο δειγματοληπτικός έλεγχος ταυτοποίησης των κατόχων εισιτηρίων, λίγο προτού εισέλθουν στις αθλητικές εγκαταστάσεις.
* Μνεία έγινε και στην αποτελεσματική εκκίνηση του θεσμού του “αθλητικού συνδέσμου” της ΕΛ.ΑΣ. σε κάθε νομό της χώρας, που καθιερώθηκε στην τρέχουσα σεζόν.

Όλοι οι παριστάμενοι συμφώνησαν στην αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού του νομοθετικού πλαισίου προκειμένου οι κανόνες λειτουργίας των Λεσχών Φιλάθλων, που είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ποδοσφαίρου, να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες και να προσιδιάζουν στα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Συζητήθηκαν οι προτάσεις της Super League 1, που πρόσφατα κατατέθηκαν, τα πεδία ευθύνης των συναρμόδιων Υπουργείων (Αθλητισμού, Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης και Ψηφιακής Πολιτικής) και των ποδοσφαιρικών φορέων.

Ο διάλογος θα εντατικοποιηθεί περαιτέρω και τις προσεχείς ημέρες θα διαμορφωθεί το τελικό πλαίσιο με στόχο την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας στις κερκίδες και τη συνύπαρξη αντιπάλων φιλάθλων σε κάθε γήπεδο».