Σιώπης, ο 200ος σκόρερ της Εθνικής και ο Κωνσταντέλιας ο 628ος «γαλανόλευκος» διεθνής

Το πρώτο γκολ του Μανώλη Σιώπη με το εθνόσημο, το ντεμπούτο του Κωνσταντέλιας, οι επιδόσεις του Μπακασέτα και η επιστροφή του Κώστα Φορτούνη στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, ξεχωρίζουν στα στατιστικά της Εθνικής Ελλάδας μετά τον αγώνα με το Γιβραλτάρ για τα προκριματικά του Euro 2024.

Η ενημέρωση της ΕΠΟ: Ήταν 7 Απριλίου 1929, όταν στο “Απόστολος Νικολαΐδης” ο 23χρονος τότε Αλβέρτος Ναμίας σκόραρε στον αγώνα Ελλάδας – Ιταλίας 1-4, που καταγράφεται ως ο πρώτος επίσημος αγώνας της Εθνικής. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ της Εθνικής Ομάδας στην ιστορία της, με το οποίο ο Θεσσαλονικιός επιθετικός του Ηρακλή κατεγράφη ως ο πρώτος ποδοσφαιριστής, που σκόραρε για την Εθνική Ελλάδας.

Από τότε πέρασαν 94 σχεδόν χρόνια και 633 παιχνίδια για να φθάσουμε στο παιχνίδι της Παρασκευής 24 Μαρτίου 2023 με το Γιβραλτάρ, στο οποίο ο Μανώλης Σιώπης έγραψε ιστορία. Με το τέρμα που σημείωσε στο 45΄ λεπτό έγινε ο 200ος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής Ομάδας, με την οποία έφθασε τις 22 συμμετοχές, ενώ έχει και 15 συμμετοχές με την Εθνική Ελπίδων. Ο 29χρονος μέσος από την Αλεξανδρούπολη μάλιστα δεν είναι και από τους πλέον δεινούς σκόρερ. Στην καριέρα του έχει πετύχει συνολικά δύο γκολ, ένα με την Εθνική κόντρα στο Γιβραλτάρ και ένα σε συλλογικό επίπεδο με πέναλτι.

Ντεμπούτο

Στο νικηφόρο 3-0 επί του Γιβραλτάρ, ντεμπούτο έκανε ο Γιάννης Κωνσταντέλιας. Ο 20χρονος Βολιώτης έγινε ο 628ος ποδοσφαιριστής στην ιστορία που φοράει τη φανέλα της Εθνικής ομάδας.

Συνεχίζει να σκοράρει

Ο Τάσος Μπακασέτας βρήκε δίχτυα για έκτη φορά σε διάστημα μικρότερο των εννέα μηνών. Έφτασε τα 11, αλλά είναι το πρώτο του σε διοργάνωση EURO (προκριματικά), καθώς τα άλλα 10 ήταν σε άλλες διοργανώσεις, 5 στο UEFA Nations League, 3 σε προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου και 2 σε φιλικά.

Επιστροφή μετά από δύο χρόνια

Στον αγώνα με το Γιβραλτάρ ο Κώστας Φορτούνης μπήκε ως αλλαγή και αγωνίστηκε και πάλι με την Εθνική Ομάδα μετά από δύο χρόνια παρά μια εβδομάδα! Είναι ο πρώτος ενεργός παίκτης της “γαλανόλευκης” σε συμμετοχές, καθώς έχει 55, μια περισσότερη από το Μπακασέτα, που έχει 54, ενώ ο Πέτρος Μάνταλος έχει 51.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.