Σκάκι: Με Τσαρσιταλίδη πρωταθλήτρια Βαλκανίων η Ελλάδα

Μια ακόμη επιτυχία εκτός συνόρων καταγράφεται για τον Βολιώτη, φετινό Πρωταθλητή Ελλάδος στο σκάκι στην κατηγορία Κ14, Χρήστο Τσαρσιταλίδη, μετά την πολύ καλή εμφάνισή του στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξήχθη τον Νοέμβριο στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Ο Χρήστος Τσαρσιταλίδης μαζί με τους Ευάγγελο Πατρελάκη, Δημήτριο Μακρίδη, Ανδρέα Χατζηελευθερίου και Βασιλική Αλεξανδρή έγραψαν ιστορία στο Βαλκανικό Ομαδικό Εφηβικό Πρωτάθλημα Σκακιού Κ18, το οποίο διοργανώθηκε ξανά ύστερα από πολλά χρόνια.

Οι νεαροί σκακιστές που αποτελούσαν την Εθνική Ελλάδος Κ18, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις, κατέκτησαν αήττητοι ως ομάδα το Βαλκανικό Ομαδικό Πρωτάθλημα Κ18, που διοργανώθηκε στο Τέτοβο, North Macedonia από 9 έως 11/12/2022, φανερώνοντας ακόμη μία φορά το υψηλό σκακιστικό επίπεδο, στο οποίο βρίσκεται η Ελλάδα στις νεαρές ηλικίες.

Ο Χρήστος Τσαρσιταλίδης μάλιστα κέρδισε και στις 3 αναμετρήσεις που αγωνίστηκε. Οι αγώνες ήταν 5 γύρων χρόνου σκέψης 90′ συν 30” για κάθε κίνηση.

Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν αγόρια και κορίτσια μέχρι 18 ετών από 6 βαλκανικές χώρες (συνολικά 8 ομάδες) και η σύνθεση των ομάδων ήταν 4μελής με 1 αναπληρωματικό, ενώ ήταν υποχρεωτική η συμμετοχή, σε τουλάχιστον 3 αγώνες, ενός κοριτσιού και ενός σκακιστή – σκακίστριας μέχρι 14 ετών.

Οι χώρες που συμμετείχαν ήταν οι Ελλάδα, Σλοβενία, Βόρεια Μακεδονία, Μαυροβούνιο, Αλβανία και Κόσοβο. Πρωταθλήτρια ήταν η Ελλάδα και ακολούθησαν η Σλοβενία και η Βόρεια Μακεδονία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.