Σκάκι: Πρωταθλητής Ελλάδας ο Βολιώτης Χρήστος Τσαρσιταλίδης!

Με μια μεγάλη επιτυχία για το βολιώτικο σκάκι ολοκληρώθηκαν τα Πανελλήνια Ατομικά Πρωταθλήματα Παίδων – Κορασίδων 8 έως 16 ετών, που διεξήχθησαν στη Θεσσαλονίκη από 18 έως 24 Αυγούστου 2022.

Ο Χρήστος Τσαρσιταλίδης από το Βελεστίνο, πέντε χρόνια μετά την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Ελλάδας στους μαθητικούς αγώνες και αφού μεσολάβησαν αρκετές επιτυχίες τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο με την ομάδα του την ΕΣ Θεσ/νίκης, έφτασε στην μεγαλύτερη του επιτυχία έως σήμερα, αφού κατάφερε να στεφθεί Πρωταθλητής Ελλάδας στη δύσκολη κατηγορία Παίδων 14 ετών.

Ο Χρήστος δείχνοντας εκπληκτική για την ηλικία του ωριμότητα και υψηλότατο σκακιστικό επίπεδο συγκέντρωσε 7,5 βαθμούς σε 9 αγώνες και τερμάτισε μόνος πρώτος στην βαθμολογία, μην αφήνοντας κανέναν να αμφισβητήσει την κυριαρχία του στην συγκεκριμένη κατηγορία.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Νικόλαος Πούπαλος του Πειραϊκού Ο.Σ. με 7 βαθμούς και στην τρίτη θέση ο Σάββας Ταγκάλογλου του ΑΜΟ «Ο Γαλαξίας» Θεσ/νίκης με 6,5 βαθμούς.

Με την πρώτη θέση ο Χρήστος πήρε την πρόκριση και απέκτησε δικαίωμα συμμετοχής στο Πανευρωπαϊκό Ατομικό Πρωτάθλημα Παίδων 14 ετών, που θα διεξαχθεί στην Αττάλεια Τουρκίας από 5 έως 15 Νοεμβρίου 2022,.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.