Σκέφτεται πλέον την επιστροφή στο Π. Μαγουλάς η διοίκηση της Νίκης

Όπως τονίστηκε στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ

Σήμερα Τετάρτη (8/5) έλαβε χώρα στο Π. Μαγουλάς η Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ Νίκη, που είχε πολύ λίγο κόσμο, αν αναλογιστούμε ότι οι μέτοχοι είναι περίπου 700. Βέβαια, ο κόσμος της Νίκης δεν έμαθε εγκαίρως από τις προηγούμενες μέρες ότι γινόταν γενική συνέλευση, αφού η ΠΑΕ Νίκη δεν φρόντισε να το κάνει γνωστό.

Ρεπορτάζ: Χρήστος Θανασούλης

Πάντως, από τους παρόντες μετόχους αρκετοί πήραν τον λόγο και εξέφρασαν τις απόψεις τους μετά τις αρχικές τοποθετήσεις των κ.κ. Βασίλη Βενέτη και Αλέξη Παπακωνσταντίνου.

Κυρίως το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στην τοποθέτηση του κ. Βενέτη για το γήπεδο «Π. Μαγουλάς», κάνοντας λόγο για σημαντικά πράγματα που έχουν γίνει στο γήπεδο και πως τον στεναχωρεί το ενδεχόμενο να χαλάσει, με την έννοια να αλλάξει ο αγωνιστικός χώρος και να γίνει με φυσικό χλοοτάπητα, για να μπορεί να παίξει η Νίκη.

Ωστόσο, βγήκε η είδηση ότι η ΠΑΕ σκέφτεται πλέον σοβαρά να γυρίσει η πρώτη ομάδα εκεί, ενώ πριν δύο μήνες διαρρεόταν από κύκλους της διοίκησης ότι είναι σχεδόν απίθανη η επιστροφή στη φυσική έδρα της Νίκης.

Συγκεκριμένα ο κ. Βενέτης πληροφόρησε τον κόσμο για την επίσκεψη εργολάβων στο Π. Μαγουλάς, θέλοντας να τους ρωτήσει για την αλλαγή του αγωνιστικού χώρου, λαμβάνοντας την απάντηση ότι είναι αμαρτία να φύγει αυτό το χόρτο, που είναι ένας εξαιρετικής ποιότητας πλαστικός τάπητας.

Ακολούθως ο κ. Βενέτης αναφέρθηκε στην πρώτη ομάδα και τη δυνατότητα να παίξει του χρόνου στο Π. Μαγουλάς: «Έχουμε φτάσει σ’ ένα σημείο όμως που η πρώτη ομάδα δυστυχώς παίζει σε διαφορετικές έδρες και για μία ομάδα που έχει πρωταγωνιστικούς στόχους αυτό την αποδιοργανώνει. Για να μπορέσει αυτό το γήπεδο ν’ αλλάξει, το βασικό είναι ν’ αλλάξει ο πλαστικός τάπητας και να γίνει φυσικό το χόρτο συν το να δημιουργηθούν κάποιες άλλες προσβάσεις.

Η πρώτη ομάδα, όπως μου είπε ο εργολάβος πρασίνου, θα μπορέσει να παίξει εδώ, αλλά θα μειωθούν οι ώρες χρήσης θα είναι 5-8 ώρες τη βδομάδα περίπου, γιατί το φυσικό χόρτο έχει ένα ταβάνι χρήσης. Το plan b είναι να πάει δίπλα στον ΟΣΕ το πλαστικό, μιλώντας για το κάτω μέρος, γιατί το γήπεδο του ΟΣΕ μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ στις προπονήσεις. Για αντικατάσταση με έτοιμο χλοοτάπητα, γιατί δεν προλαβαίνουμε κάτι άλλο, είναι ένα κόστος περί των 120.000 χιλιάδων. Μετά προϋποθέτει ένα σημαντικό κόστος συντήρησης 3-4.000 ευρώ τον μήνα.

Για να παίξει η ομάδα άμεσα πρέπει άμεσα να γίνει το χόρτο φυσικό και να πάει δίπλα το πλαστικό που θα ξηλωθεί, για να εξυπηρετηθεί η ακαδημία. Αυτό το συντομότερο που χρειάζεται, είναι δύο μήνες».

Βέβαια, για να γίνουν όλα αυτά, χρειάζονται κονδύλια, αλλά πιστεύεται, όπως διαφάνηκε στη Γ.Σ. των μετόχων, ότι με την καλή συνεργασία που υπάρχει με την Περιφέρεια, θα βρεθεί ένα μεγάλο μέρος του ποσού που απαιτείται, ενώ εκφράστηκε η αισιοδοξία ότι, αν μαζί με την αλλαγή του χόρτου, γίνουν και κάποιες άλλες παρεμβάσεις, όπως κάποια προστατευτικά δίχτυα που χρειάζονται να μπουν και δημιουργηθούν και κάποιες προσβάσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες ή χώροι πάρκινγκ, τότε υπάρχουν πολύ σοβαρές πιθανότητές το γήπεδο να αδειοδοτηθεί για τη Σούπερ Λιγκ 2.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.