Σκέψη και για ξένους παρατηρητές αγώνων στο Κύπελλο Ελλάδας!

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο μέχρι στιγμής έχουμε ξένους διαιτητές, βοηθούς, δεν αποκλείεται σύντομα να δούμε ξένους VAR αλλά η επέλαση των ξένων δεν σταματάει εδώ….

Την ιδέα έριξε, στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, την Πέμπτη 21/11, ο Πετρ Φούσεκ ο οποίος εξέφρασε τη σκέψη να ορίζονται ξένοι παρατηρητές σε αγώνες στο Κύπελλο Ελλάδας, για να θωρακιστεί, όπως είπε, ο θεσμός!

«Μήπως πρέπει να δούμε για να θωρακίσουμε το Κύπελλο Ελλάδας, να μπαίνουν και ξένοι παρατηρητές αγώνα» είπε ο Τσέχος υπερπαρατηρητής της ΦΙΦΑ. Απόφαση για ξένους παρατηρητές δεν πάρθηκε, ουδείς όμως, γνωρίζει αν ο Φούσεκ επανέλθει στο μέλλον.

Εκείνο που ανακοινώθηκε είναι ότι η ΕΠΟ «ενέκρινε τη δημιουργία σώματος παρατηρητών της ΕΠΟ, κατόπιν πρότασης της Επιτροπής Ασφάλειας και Γηπέδων και μετά από συνεργασία της με την Super League 1, προκειμένου να αποφασιστούν τα κριτήρια επιλογής τους. Με τη δημιουργία του σώματος, θα λειτουργήσει και αντίστοιχο μητρώο παρατηρητών».

Τι σημαίνει αυτό; Θα συσταθεί σώμα παρατηρητών, όπως ισχύει και στη Super League, οι οποίοι θα έχουν συγκεκριμένα προσόντα, θα πιστοποιηθούν και θα ορίζονται στα παιχνίδια του Κυπέλλου Ελλάδας.

Μέχρι στιγμής χρέη παρατηρητών ασκούσαν (συνήθως) πρόεδροι των Ενώσεων όλης της χώρας, ορισμένοι από τους οποίους έχουν καλές σχέσεις με παράγοντες ΠΑΕ. Δεν έλειψαν λοιπόν, οι περιπτώσεις που έκαναν τα στραβά μάτια και ξέχασαν να γράψουν στις εκθέσεις τους, περιστατικά που συνέβησαν μπροστά τους.

Πηγή: SDNA

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.