Σκίμπε: «Με σοβαρότητα και σωστή αμυντική τακτική για τη νίκη»

Σωστή αμυντική τακτική, σεβασμό στον αντίπαλο και πίεση, ζήτησε από τους παίκτες της Εθνικής ομάδας ο Μίχαελ Σκίμπε ενόψει του αυριανού (7/10) αγώνα με την Κύπρο στην Λευκωσία.

Ο Γερμανός ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε ότι η Ελλάδα θα παίξει με αποκλειστικό στόχο τη νίκη, στο προτελευταίο ματς των προκριματικών του Μουντιάλ 2018, ενώ εξήγησε γιατί δεν κάλεσε νωρίτερα τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο:

«Ηταν τιμωρημένος στα πρώτα ματς της ΑΕΚ και δεν μπορούσα να τον καλέσω, θέλαμε να παίξουμε με αυτούς που είχαν ήδη παιχνίδια στα πόδια τους και όχι με αυτούς που ήταν τιμωρημένοι. Πέτυχε πολλά γκολ με την ομάδα του, αυτό με χαροποίησε και ελπίζω ότι τόσο αυτός όσο και οι υπόλοιποι θα κάνουν σωστά τη δουλειά τους», είπε ο Σκίμπε, ο οποίος πρόσθεσε πως ο τραυματισμός του Τάσου Δώνη δεν είναι ιδιαίτερα σοβαρός και ο νεαρός επιθετικός είναι πιθανό να προλάβει το τελευταίο ματς με το Γιβραλτάρ (10/10).

Σε ερώτηση που του τέθηκε για το τι πρέπει να προσέξει περισσότερο η Εθνική ομάδα στο ματς με την Κύπρο υποστήριξε ότι: «Πρέπει να σεβαστούμε τον αντίπαλό μας, που έπαιξε πολύ καλά στον αγώνα με τους Βόσνιους. Ακόμα και στην έδρα μας η αναμέτρηση ήταν αμφίρροπη. Οφείλουμε να κρατήσουμε τη σταθερή αμυντική συμπεριφορά μας και να παίξουμε με θάρρος και πίεση μπροστά. Είμαστε προς το τέλος των προκριματικών και πρέπει να παίρνουμε τους τρεις βαθμούς».

Συνέχισε ο Σκίμπε: «Όλα θα εξαρτηθούν από τη δική μας απόδοση. Αυτό πρέπει να συμβεί και αύριο (7/10). Αποδείξαμε στα προηγούμενα ματς ότι μπορούμε να ανεβάσουμε το επίπεδο μας και πρέπει να κάνουμε δύσκολη τη ζωή του αντιπάλου μας. Είμαι βέβαιος ότι αμφότερες οι ομάδες θα έχουν υψηλό κίνητρο για τη νίκη».

Αφού αρνήθηκε να αποκαλύψει τα πλάνα του για την ενδεκάδα, στην οποία θα βρίσκονται και οι Σταφυλλίδης, Παπασταθόπουλος, ο ομοσπονδιακός τεχνικός πρόσθεσε ακόμη: «Θέλουμε να μείνουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας. Δεν θα πω τίποτα για παίκτες και σχηματισμούς. Αυτό που λέω είναι πως πρέπει να αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα τα δύο παιχνίδια ώστε να παίξουμε στα μπαράζ του Νοεμβρίου».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.