Σκίμπε: «Θέλουμε να πάμε στη Ρωσία»

Η προσοχή όλων στην Εθνική ομάδα πρέπει να είναι στραμμένη στον αγώνα με το Γιβραλτάρ και όχι στα μπαράζ, επειδή για να φτάσεις ως εκεί πρέπει πρώτα να νικήσεις αύριο, ήταν το μήνυμα του Μίχαελ Σκίμπε στους ποδοσφαιριστές του.

«Όλοι θέλουμε να είμαστε στη Ρωσία, να λάβουμε μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά γνωρίζαμε και τις δυσκολίες αυτής της πορείας. Πρώτα έπρεπε να γίνουμε ομάδα και επίσης είχαμε δύσκολους αντιπάλους, ειδικά το Βέλγιο, με παίκτες παγκόσμιας κλάσης. Τώρα η δεύτερη θέση εξαρτάται από εμάς, αλλά πρέπει να αποδεικνύεις κάθε φορά με την απόδοσή σου ότι αξίζεις. Είμαι χαρούμενος επειδή η ομάδα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχει καταφέρει να είναι ανταγωνιστική. Θα ένιωθα πιο επιτυχημένος αν είχαμε καταφέρει να κερδίσουμε σε όλα τα παιχνίδια» σχολίασε ο Σκίμπε.

«Ελπίζουμε ότι, σε αντίθεση με την Εσθονία, θα έχουμε λύσεις για τον αυριανό αγώνα. Δουλεύουμε γι΄ αυτό και είμαστε έτοιμοι, όλοι είμαστε συγκεντρωμένοι. Δείτε τι έγινε πριν από λίγες ημέρες στον αγώνα της Ανδόρας με την Πορτογαλία, που ήταν 0-0 στο ημίχρονο και χρειάστηκε να μπει ο Κριστιάνο Ρονάλντο για να αλλάξει η κατάσταση», υπογράμμισε ο Γερμανός εκλέκτορας στη συνέντευξη Τύπου.

«Αισθάνομαι χαρούμενος στην Ελλάδα, αλλά πρώτα απ΄ όλα είμαι χαρούμενος με την ομάδα και τους παίκτες μου. Ήταν χαρά και τιμή μου που δούλεψα ως προπονητής της Εθνικής τα τελευταία 2 χρόνια, είναι μια ωραία περίοδος για μένα», πρόσθεσε ο Σκίμπε, τονίζοντας επίσης σε σχετική παρατήρηση για την αγάπη των διεθνών στο πρόσωπό του ότι «εγώ τους αγαπώ πιο πολύ».

«Πάντα επηρεαζόμαστε από τα αποτελέσματα στα άλλα γήπεδα, οι Έλληνες περισσότερο σε σύγκριση με τους Γερμανούς», τόνισε μιλώντας για τον αγώνα της Κύπρου και το ματς που είχε προηγηθεί (Βοσνία-Βέλγιο). «Στην Κύπρο μας έκανε καλό το γκολ που δεχθήκαμε, γιατί βγάλαμε αντίδραση. Πρέπει να δείχνουμε ανταγωνιστικοί απέναντι σε οποιαδήποτε ομάδα κι αν παίζουμε, είτε είναι το Βέλγιο είτε το Γιβραλτάρ».

Για την ενδεκάδα του αυριανού αγώνα ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή δεν έχω αποφασίσει. Έχουμε κάποια θέματα με τον Τοροσίδη, αλλά πηγαίνει καλύτερα. Θα έχουμε κάποιες αλλαγές, λόγω των κίτρινων καρτών. Θα δω και τη σημερινή προπόνηση και θα αποφασίσω».

Όσο για τη μη χρησιμοποίηση του Χριστοδουλόπουλου απέναντι στην Κύπρο, εξήγησε ότι «ο Λάζαρος είναι φορμαρισμένος, αλλά ήθελα πιο σκληρή δουλειά στην ανασταλτική λειτουργία, γι΄ αυτό επέλεξα τους Τζαβέλλα-Σταφυλίδη αριστερά και Τοροσίδη-Μάνταλο δεξιά. Ίσως δούμε αύριο τον Λάζαρο, αλλά και τους επόμενους μήνες».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.