Σκούρας: «Το οικογενειακό κλίμα μας κράτησε ψηλά»

Ο προπονητής των πρωταθλητών της Β’ ΕΠΣΘ μιλά στο magnesiasports

Ο Θοδωρής Σκούρας οδήγησε φέτος τους Μυρμηδόνες στην κατάκτηση του πρωταθλήματος της Β’ ΕΠΣΘ και στην πανηγυρική άνοδο στην Α’ Τοπική. Ο 42χρονος προπονητής μίλησε στο magnesiasports για τον φετινό τίτλο, τονίζοντας ότι το οικογενειακό κλίμα, η ομοιογένεια και το συμπαγές σύνολο, που δεχόταν δύσκολα γκολ, ήταν τα «κλειδιά» για τη φετινή διάκριση.

Αναλυτικά:

Θεωρείς ότι ήταν δίκαιη η κατάκτηση του τίτλου από τους Μυρμηδόνες;

«Δεδομένου ότι η ομάδα ήταν στην πρώτη θέση κατά το μεγαλύτερο διάστημα της χρονιάς και ότι το πρωτάθλημα εξασφαλίστηκε με νίκη εκτός έδρας την τελευταία αγωνιστική απέναντι σε μια βασική διεκδικήτρια του τίτλου θεωρώ ότι ήταν πέρα για πέρα δίκαιη».

Ποια ήταν τα δυνατά σημεία της ομάδας σας στην πορεία για την πρώτη θέση και την άνοδο;

«Η ομάδα των Μυρμηδόνων σε 26 αγώνες πέτυχε 19 νίκες, απέσπασε τέσσερις ισοπαλίες, ενώ ηττήθηκε μόλις τρεις φορές.

Ήμασταν ένα συμπαγές σύνολο που δύσκολα δεχόταν τέρμα, κάτι που δείχνει και το γεγονός ότι είχαμε την καλύτερη άμυνα στην κατηγορία.

Βασικό ρόλο επίσης έπαιξαν η ομοιογένεια που υπήρχε στην ομάδα, καθώς η φετινή χρονιά ήταν συνέχεια της περσινής ομάδας, και οι προσθήκες που κάναμε στο ρόστερ μας, οι οποίες βοήθησαν να είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί και να πετύχουμε τον στόχο μας.

Τέλος, το οικογενειακό κλίμα που επικρατούσε όλη τη χρόνια κάτω από τη σκέπη της διοίκησης βοήθησε σημαντικά τους παίχτες να γίνουν μια παρέα και να απολαμβάνουν το κάθε παιχνίδι, γιατί δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το κίνητρο για όσους υπηρετούμε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, παίκτες, προπονητές και παράγοντες, δεν είναι άλλο από την αγάπη για το ποδόσφαιρο και για όσα συναισθήματα μας προσφέρει αυτό».

Υπήρχαν κάποιοι παίκτες-κλειδιά ή κάποια παιχνίδια που θεωρείς οριακά για την επίτευξη των στόχων;

«Φέτος το πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣΘ ήταν ίσως το καλύτερο των τελευταίων ετών. Κάθε ομάδα είχε τουλάχιστον από 3-4 ποδοσφαιριστές με παραστάσεις από μεγαλύτερες κατηγορίες. Η δική μας ομάδα αποτελούνταν από κάποιους έμπειρους παίκτες, τον Τσόγκα, τον Κατσαβριά, τον Κοντοβά, τον Μπούρχα και τον Μάντζαρη, που σε συνδυασμό με κάποιους νεαρούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, τον Τίτου, τον Τόπα, τον Ζαντιώτη και τον Τούντορ, δημιούργησαν ένα δυνατό σύνολο.

Επειδή λόγω κάποιων αποχωρήσεων και τραυματισμών στον δεύτερο γύρο μείναμε με 12-13 παίκτες, πιστεύω ότι το σύνολο και το οικογενειακό κλίμα ήταν αυτό που μας κράτησε ψηλά και κάθε φορά κάποιος παίκτης μας βοηθούσε λίγο περισσότερο να πάρουμε τους βαθμούς.

Αν  έπρεπε να ξεχωρίσω κάποιους παίκτες, χωρίς όμως να μειώνω την προσπάθεια όλων των υπόλοιπων παιδιών, θα έλεγα ότι ο Χρήστος Κλουκουτάρας με τον Γιώργο Μακρή έκαναν μια φανταστική χρονιά, ο Μάριος Κομπούρας, που ήρθε στο δεύτερο μισό, μας βοήθησε επιθετικά, και ο Γιώργος Χριστέλος με την αυταπάρνηση και το πάθος του μας έδωσε μια έξτρα ώθηση.

Ένα παιχνίδι που πιστεύω ότι ήταν κομβικό για την επίτευξη των στόχων μας ήταν η νίκη απέναντι στην Α.ΠΟ.Β. εκτός έδρας στον δεύτερο γύρο ουσιαστικά στο τελευταίο λεπτό. Ήταν ένα τρίποντο το οποίο λειτούργησε σαν ψυχολογική ένεση και για το υπόλοιπο της σεζόν».

Τι πιστεύεις ότι χρειάζεται, για να είναι ανταγωνιστικοί οι Μυρμηδόνες στην Α’ ΕΠΣΘ;

«Σίγουρα το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΘ είναι τελείως διαφορετικό απ’ αυτό της Β’ με περισσότερες απαιτήσεις και μεγαλύτερο ανταγωνισμό. Πιστεύω πως η ομάδα των Μυρμηδόνων, αν κρατήσει το φετινό ρόστερ και γίνουν 3-4 προσθήκες σε θέσεις-κλειδιά, θα είναι άκρως ανταγωνιστική και θα κάνει μια αξιοπρεπέστατη πορεία στην κατηγορία».

Η δική σου παρουσία στον πάγκο της ομάδας θα συνεχιστεί;

«Αυτή την περίοδο θέλω να ηρεμήσω και να ξεκουραστώ, καθώς ήταν μια πολύ απαιτητική χρονιά με δύσκολες συνθήκες.

Για μένα οι Μυρμηδόνες είναι πλέον οικογένεια. Είναι η τρίτη μου χρονιά σε δύο θητείες, καθώς ήμουνα στην ομάδα και το 2017-18, αλλά η τελευταία θα μείνει χαραγμένη στο μυαλό μου.

Αν η διοίκηση μου προτείνει να ανανεώσουμε και έχουμε το ίδιο πλάνο και τις ίδιες ιδέες, δύσκολα θα μπορέσω να αρνηθώ μια εκ νέου συνεργασία, αλλά ο χρόνος θα δείξει».

Χρήστος Θανασούλης

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.