Σλοβενία-Ελλάδα 0-0: «Πρεμιέρα» με ισοπαλία

Παρότι είχε το πάνω χέρι στο ματς, η Εθνική ομάδα δεν κατάφερε να βρει τις λύσεις για να σκοράρει και έτσι έμεινε στο 0-0 με την Σλοβενία εκτός έδρας στην πρεμιέρα των υποχρεώσεων της στο UEFA Nations League. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε την κατοχή της μπάλας αλλά όσες φάσεις και αν δημιούργησε βρήκε μπροστά του τον Γιαν Όμπλακ που έσωσε την εστία του.

Πλέον οι παίκτες του Τζον Φαν Σιπ καλούνται να αφήσουν πίσω τους το συγκεκριμένο παιχνίδι και να ρίξουν το βάρος τους στο ματς με το Κόσοβο (έμεινε στο 1-1 με την Μολδαβία για τον ίδιο όμιλο εκτός έδρας) την Κυριακή εκτός έδρας.

Στο 5ο λεπτό η Εθνική ομάδα απείλησε για πρώτη φορά αλλά το σουτ που επιχείρησε ο Παυλίδης, μπλόκαρε ο Όμπλακ. Η Σλοβενία από την πλευρά της ανέβηκε και απείλησε δυο φορες την εστία της Ελλάδας αλλά ο Μπάρκας μπλόκαρε και τις δυο φορές. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα απείλησε και στο 27ο λεπτό όταν ο Λημνιός τρύπησε από το πλάι την άμυνα της Σλοβενίας αλλά η σέντρα που επιχείρησε εξουδετερώθηκε από τους γηπεδούχους.

Άλλωστε η Σλοβενία σε εκείνο το διάστημα είχε κλείσει πολύ καλά τον άξονα της, με την Εθνική ομάδα να επιτίθεται μόνο από τα πλάγια και να προσπαθεί από εκεί να δημιουργήσει ρήγματα.

Η Εθνική ομάδα μπήκε με το ίδιο πλάνο και στο δεύτερο μέρος και απείλησε στο 50΄αλλά η κεφαλιά του Σιόβα πέρασε ψηλά από την εστία του Όμπλακ. Δυο λεπτά αργότερα μάλιστα το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα απείλησε ξανά αλλά το σουτ του Λημνιού το μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Σλοβενίας.

Στο 75ο λεπτό ο Ταξιάρχης Φούντας επέστρεψε επίσημα στην Εθνική ομάδα καθώς πέρασε στο ματς στη θέση του Παυλίδη. Ο Έλληνας επιθετικός μετά από μια πενταετία εξαργύρωσε τις εξαιρετικές εμφανίσεις του με την Ραπίντ Βιέννης και φόρεσε και πάλι το εθνόσημο.

Στο 81ο λεπτό, μετά από εκτέλεση φάουλ για την Ελλάδα, η άμυνα των γηπεδούχων έδιωξε οι διεθνείς επανέφεραν αλλά ο Σιόβας που βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση δεν έκανε καλό πλασέ μη μπορώντας να στείλει την μπάλα στα δίχτυα των Σλοβένων. Οι γηπεδούχοι θα μπορούν στο τέλος να πάρουν τη νίκη αλλά στο 86ο λεπτό ο Zίβετς σέντραρε από τα δεξιά, ο Σπόραρ από το ύψος της μικρής περιοχής πλάσαρε αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Μπάρκα. Στα εναπομείναντα λεπτά του αγώνα δεν άλλαξε κάτι και η Εθνική ομάδα δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη κόντρα στη Σλοβενία.

ΣΛΟΒΕΝΙΑ (Ματίας Κεκ): Όμπλακ, Μπάλκοβετς, Μέβλια, Μπλάζιτς, Στογιάνοβιτς, Μπόχαρ, Βέτριχ, Μπίγιολ (78΄ Κούτερ), Ρεπ (52΄ Ζίβετς), Βούκιτς (61΄ Ζάιτς), Σπόραρ.

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαν Σιπ): Μπάρκας, Γιαννούλης, Σιόβας, Σβάρνας, Μπακάκης, Ζέκα, Κουρμπέλης, Μάνταλος (87΄ Μασούρας), Μπακασέτας, Λημνιός, Παυλίδης (76΄ Φούντας).

cnn.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.