Σλούκας: Το πανό του Κεμάλ, οι αντιδράσεις και η απάντησή του

Έντονες αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί στην Τουρκία η στάση του Έλληνα διεθνούς καλαθοσφαιριστή Κώστα Σλούκα, καθώς αρνήθηκε να αγγίξε το πανό που οι συμπαίκτες του στη Φενέρμπαχτσε κρατούσαν κατά τη χθεσινή είσοδο της ομάδας στην Ulker Sports Arena στον αγώνα με τη Μπεσίκτας, για να τιμήσουν την 81η επέτειο από τον θάνατο του Κεμάλ Ατατούρκ, ανήμερα αυτής της εθνικής επετείου για τη χώρα.

Ο Σλούκας ήταν ο μοναδικός παίκτης των γηπεδούχων που δεν ακούμπησε καν το πανό, που έγραφε «θυμόμαστε με νοσταλγία και σεβασμό».

Ο Τούρκος σέντερ της Καρσίγιακα επέκρινε σφοδρά τον Έλληνα γκαρντ, μέσω Twitter, όπου έγραψε: «Σλούκα, δεν θα τρως ψωμί στη χώρα χωρίς να σέβεσαι τον ιδρυτή της. Θα δείχνεις σεβασμό στον πρόγονό μας, τον οποίο σέβεται όλος ο πλανήτης» ανέφερε.

Σε μια προσπάθεια να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, ο 30χρονος Έλληνας, μέσω της ιστοσελίδας του συλλόγου, εξήγησε: «Σέβομαι απόλυτα τη χώρα και την ομάδα. Βρίσκομαι εδώ πέντε χρόνια. Σέβομαι τη χώρα και την ιστορία της. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τίποτα δεν συνέβη ενσυνείδητα. Ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένος στον αγώνα και δεν το συνειδητοποίησα εκείνη την στιγμή. Όλοι γνωρίζουν ποιος είμαι και πόσο έχω παλέψει γι’ αυτή την ομάδα.

Βρίσκομαι στην ομάδα και τη χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια. Δεν ανέχομαι να πιστεύουν πως δεν έδειξα σεβασμό. Υπάρχει μία σημαντική ιστορία πίσω απ’ αυτή τη χώρα. Τη γνωρίζω. Πάντα τη σέβομαι. Ναι, είμαι Έλληνας πολίτης, αλλά βρίσκομαι εδώ τα τελευταία πέντε χρόνια για τη Φενέρμπαχτσε, που είναι εκπρόσωπος της Τουρκίας» τόνισε ο Έλληνας αθλητής.

Πάντως, και μετά από αυτή τη διευκρινιστική δήλωση Σλούκα, οι αντιδράσεις Τούρκων στα social media είναι απανωτές-υβριστικές.

Στον αντίποδα, Έλληνες φίλαθλοι – και όχι μόνο- σπεύδουν να χαιρετίσουν τη στάση του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.