Σουπελιγκάτη ισοπαλία (2-2) για τη Νίκη Βόλου κόντρα στη Λαμία

Καλή εικόνα είχε η Νίκη Βόλου στην ισοπαλία κόντρα στην σουπερλιγκάτη Λαμία με 2-2 στο γήπεδο της Νεάπολης, το απόγευμα του Σαββάτου 24 Σεπτεμβρίου. Οι παίκτες του Αλέκου Βοσνιάδη παρουσιάστηκαν σαφώς καλύτεροι σε σχέση με το τελευταίο χρονικά φιλικά κόντρα στην ΑΕΛ όπου είχε γνωρίσει την ήττα. Οι «κυανόλευκοι» κατάφεραν να προηγηθούν με πλασέ του Τσουκαλά στο 44’ του πρώτου ημιχρόνου, ενώ διπλασίασαν τα τέρματά τους με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κάσσου, στο οποίο υπέπεσε ο Τζανετόπουλος έπειτα από μαρκάρισμα πάνω στον Μορέιρα στο 54’. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν -αρχικά- στην επόμενη φάση με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μποάκιε, ενώ έφεραν το ματς στα ίσια με ωραίο φαλτσαριστό πλασέ του Γιακουμάκη στο 60’.
Πρώτο ημίχρονο
Παιχνίδι κέντρου με πολλές εναλλαγές στην κατοχή σημειώθηκε –κατά κύριο λόγο- στο πρώτο ημίχρονο. Ο Αλέκος Βοσνιάδης επέλεξε αρχικό σχηματισμό 4-1-4-1 με τον Μπάγιτς κάτω από τα δοκάρια, τους Δεληζήση-Ανδρέου να είναι τα δύο στόπερ και στα άκρα της άμυνας, ο Δημητρίου αριστερά και ο Κάσσος δεξιά. Μπροστά από τα δύο στόπερ στο χώρο του κέντρου ο Κυριακίδης, ενώ μπροστά του είχε τους Τσουκαλά και Γαβριηλίδη. Αριστερό εξτρέμ ο Μορέιρα, δεξί ο Παναγιωτίδης και μοναδικός προωθημένος ο Ροχάνο. Οι «κυανόλευκοι» ήταν σοβαροί σε αυτό το ματς με καλή κυκλοφορία της μπάλας και ορθολογική λειτουργία στο χώρο της άμυνας, αλλά χωρίς… φαντασία στη δημιουργία φάσεων μπροστά από τα αντίπαλα καρέ. Από την άλλη έδειξε σε καλή κατάσταση από άποψη φυσικής κατάστασης, ενώ ο Αλέκος Βοσνιάδης ήταν ήρεμος μπροστά από τον πάγκο.
Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα σημειώθηκε η πρώτη καλή στιγμή για τη Νίκη Βόλου, όταν οι Ροχάνο και Τσουκαλάς άλλαξαν ωραία τη μπάλα έξω από την περιοχή, με τον τελευταίο να τροφοδοτεί τον Παναγιωτίδη, ο οποίος έπιασε δυνατό σουτ λίγο έξω από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, με τον Γκαραβέλη να ελέγχει την πορεία της μπάλας και να μην δυσκολεύεται να μπλοκάρει ο Γκαραβέλης. Στην επόμενη φάση σημειώθηκε και η πρώτη καλή φάση για τους φιλοξενούμενους, με τον Τσούκαλο να σουτάρει από πλεονεκτική θέση, αλλά να τον προλαβαίνει ο Ανδρέου με προβολή, παραχωρώντας κόρνερ.
Στο 44’η Νίκη Βόλου ήταν αυτή που μπήκε μπροστά στο σκορ, με πλασέ του Τσουκαλά έξω από την περιοχή κι ενώ ο Γκαραβέλης ήταν στο έδαφος μετά από άστοχη έξοδο και εναέρια σύγκρουση με τον Τζανετόπουλο, με τον έμπειρο χαφ των γηπεδούχων να πλασάρει εύστοχα. Η φάση προήλθε μετά από εκτέλεση φάουλ του Παναγιωτίδη από δεξιά.

Δεύτερο ημίχρονο
«Άνοιξε» το παιχνίδι με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, με τη Νίκη Βόλου στο 54’ να κερδίζει πέναλτι μετά από ενέργεια του Μορέιρα. Ο νεαρός Βραζιλιάνος πέρασε από αριστερά τον Τζανετόπουλο, βάζοντας ωραία το κορμί του μπροστά από εκείνο του αμυντικού της Λαμίας, με τον Γιώργο Τασσιόπουλο να δείχνει την άσπρη βούλα του πέναλτι. Ο Κάσσος το εκτέλεσε εύστοχα για το 2-0. Όμως, στην αμέσως επόμενη φάση οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν με τον ίδιο τρόπο, όταν σε γέμισμα στην άμυνα της Νίκης Βόλου, ο Γαβριηλίδης βρήκε τη μπάλα με το χέρι με τον διαιτητή να υποδεικνύει την εσχάτη των ποινών και τον Μποάκιε να νικάει τον Μπάγιτς για το 2-1. Στο 60’ η ομάδα της Λαμίας έφερε το ματς στα ίσια με τέρμα του Γιακουμάκη, ο οποίος είχε περάσει αλλαγή με την έναρξη του ημιχρόνου στη θέση του Βασιλακάκη, όταν ο Δεληζήσης έδιωξε με το κεφάλι …χλιαρά, με τον Γιακουμάκη να πιάνει ωραίο φαλτσαριστό σουτ από το ύψος του πέναλτι και να στέλνει τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Μπουργάνη, ο οποίος είχε πάρει τη θέση του Μπάγιτς δύο λεπτά νωρίτερα.
Στο 68’ ο Γαβριηλίδης έπιασε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή με τη μπάλα να σταματάει στην αριστερή συμβολή των δοκών του Γκαραβέλη, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να φέρει σε θέση οδηγού εκ νέου την ομάδα του.
Στο 84’ ο Προβυδάκης άγγιξε το τρίτο τέρμα, όταν σε απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ, η μπάλα πέρασε ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το αριστερό «παραθυράκι» της εστίας του Μπουργάνη.
Νίκη Βόλου (Α. Βοσνιάδης): Μπάγιτς (58’ Μπουργάνης), Κάσσος (76’ Τοπαλίδης), Δημητρίου, Δεληζήσης, Ανδρέου 75’ Λογαράς), Κυριακίδης (75’ Μέτσε), Τσουκαλάς (70’ Κριμιτζάς), Παναγιωτίδης (79’ Ολαϊθόλα), Γαβριηλίδης, Μορέιρα (70’ Αναστασίου), Ροχάνο (78’ Τζιώρας).
Λαμία (Τ. Φέστα): Γκαραβέλης, Προβυδάκης (89’ Μαργαρίτης), Σαραμαντάς, Τζανετόπουλος, Γκέντζογλου, Μαρμεντίνι (87’ Νούνιεθ), Μπάμπης, Μποάκιε, Βασιλακάκης (46’ Γιακουμάκης), Μπενίτεζ, Τσούκαλος (60’ Ρόμανιτς).
Διαιτητές: Γ. Τασσιόπουλος, Κ. Τασσιόπουλος, Δ. Σακκάς
Δύο κίτρινες έδειξε ο κ. Τασσιόπουλος. Η πρώτη στον Σαραμαντά για μαρκάρισμα στον Παναγιωτίδη και η δεύτερη στον Μπενίτεζ για ανατροπή του Ολαϊθόλα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.