Στ. Ξηροφώτος: «Όταν δεν έχεις όραμα, δεν κάνεις τίποτα»

Στο κομβικό σημείο που επιτεύχθηκε η ισοφάριση και στην άνοδο της απόδοσης στο δεύτερο μέρος στάθηκε ο Στέφανος Ξηροφώτος στις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τον Ρήγα Φεραίο, ενώ ανέφερε ότι οι δύο ανατροπές μέσα σε τέσσερις μέρες ήρθαν λόγω της μεγάλης συνοχής της ομάδας του. Παράλληλα, τόνισε ότι πάντα έχει το όραμα να πάει η ομάδα όσο το δυνατόν ψηλότερα, γιατί χωρίς όραμα «δεν κάνεις τίποτα», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Σήμερα ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο και μετά το πρώτο πεντάλεπτο που μπήκαμε δυνατά, δεν ήμασταν καλοί. Πατούσε εμφανώς καλύτερα ο αντίπαλος και προηγήθηκε σε μία φάση που έχουμε πει ότι θέλει προσοχή από τη φάση που έχουμε την μπάλα και τη χάνουμε στη φάση που κάνουμε άμυνα, ώστε να έχουμε γρήγορη αντίδραση. Δεν είχαμε την προσοχή και ο αντίπαλος που είναι δουλεμένος στην αντεπίθεση, μας τιμώρησε. Ευτυχήσαμε να ισοφαρίσουμε πριν το ημίχρονο, ματς-καρμπόν με τον Αχιλλέα. Αυτό μας έδωσε μία ηρεμία και μία αυτοπεποίθηση.

Συγκεντρωθήκαμε στ’ αποδυτήρια, μιλήσαμε με τα παιδιά και μπήκαμε πολύ καλά στο δεύτερο ημίχρονο. Κρατήσαμε έναν ρυθμό για 20 λεπτά, εξάλλου υπήρχε και η μεγάλη προσπάθεια την Τετάρτη σ’ έναν πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο, που μας κόστισε αρκετή ενέργεια. Παρόλ’ αυτά τα παιδιά άντεξαν και κρατήσαμε το πολύτιμο τρίποντο και το 2-1.

Ευχαριστούμε τον κόσμο για τη στήριξη και τη διοίκηση που είναι κοντά μας. Εμείς κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι ξεχωριστά, να είμαστε ικανοποιημένοι πρώτα με τον εαυτό μας ότι, όταν βγαίνουμε από το γήπεδο, τα έχουμε δώσει όλα και στο τέλος θα γίνει ταμείο. Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι.

Πολλά συγχαρητήρια για τον Ρήγα που ήταν από τους καλύτερους αντιπάλους που ήρθαν εδώ μέσα, έπαιξε στα ίσια και έδειξε πως είναι μία καλοδουλεμένη ομάδα».

Για τη δεύτερη συνεχόμενη ανατροπή:

«Αυτό δείχνει πως η ομάδα έχει μεγάλη συνοχή. Αυτό είναι ένα από τα στοιχεία μίας ομάδας που πρέπει να πάει καλά. Τα παιδιά είναι δεμένα, υπάρχει μία συγκεκριμένη χημεία και σιγά-σιγά βάζουμε και τα άλλα παιδιά που ήρθαν, ώστε να “κολλήσουν ” με την ομάδα και να παρουσιάσουμε κάτι καλό. Θέλει υπομονή. Τα παιδιά δείχνουν πως έχουν ψυχικά αποθέματα και γι’ αυτό τους αξίζουν συγχαρητήρια. Σήμερα ήταν πιο δύσκολο, γιατί ήταν μέσα στην έδρα».

Για τη μείωση της διαφοράς μετά τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής και αν μπορεί η ομάδα να ελπίζει σε κάτι καλύτερο:

«Αν δεν έχεις όραμα, δεν κάνεις τίποτα. Πάντα ονειρευόμαστε να οδηγήσουμε την ομάδα όσο το δυνατόν ψηλότερα. Εμείς κοιτάμε όμως τους βραχυπρόθεσμους στόχους, τους άμεσους, κι εκεί κοιτάμε κάθε παιχνίδι να γινόμαστε καλύτεροι, να βελτιώνουμε πρώτα τα δικά μας τα λάθη, γιατί δεν κοιτάμε τα λάθη των άλλων, καθώς τα δικά μας λάθη πληρώνουμε, και όταν εμείς είμαστε καλύτεροι, θα δούμε τι έχουμε πάρει και πόσο θα έχουμε πλησιάσει».

Για το αν ήταν κομβική η ισοφάριση πριν το ημίχρονο:

«Ήταν σίγουρα κομβικό το σημείο, αλλά και ότι στο δεύτερο μέρος μπήκαμε και ελέγξαμε πιο πολύ τον χώρο του κέντρου και πήραμε περισσότερες μονομαχίες, που ήταν το πρόβλημά μας στο πρώτο ημίχρονο».

Για την παρουσία του κόσμου:

«Είμαστε ευχαριστημένοι απ’ αυτούς που έρχονται και μας βοηθάνε. Εγώ πιστεύω ότι ο κόσμος σήμερα μας βοήθησε. Στόχος μας δικός μας είναι με την όσο το δυνατόν καλύτερη αγωνιστική παρουσία να φέρουμε πίσω τον κόσμο στο γήπεδο. Πρέπει να ενεργήσουμε και εμείς, για να γίνει αυτό».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.