Στα όρια του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου η διαδικτυακή κάλυψη του ΝΠΣ Βόλος-Ατρόμητος

Μάλλον κάτι ήξεραν από πριν οι άνθρωποι της ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλος ότι η διαδικτυακή τηλεοπτική κάλυψη του φιλικού με τον Ατρόμητο από το “Volos tv” δεν θα είναι πολύ υψηλού επιπέδου, γι’ αυτό και είχαν εκδώσει ανακοίνωση πριν από την έναρξη του αγώνα κάνοντας λόγο για «κάθε αρχή και δύσκολη» και ζητώντας την κατανόηση όσων θέλησαν να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση από τον υπολογιστή τους, το κινητό τηλέφωνο ή ακόμη και από την «έξυπνη» τηλεόραση που πιθανώς διαθέτουν.

Μόνο επιπέδου Super League δεν ήταν η εικόνα της μετάδοσης αγγίζοντας τα όρια προβολής αγώνα ερασιτεχνικού επιπέδου, με μία κάμερα να καταγράφει το παιχνίδι και να πηγαίνει πάνω-κάτω, χωρίς replay, όπως φαίνεται από τα στιγμιότυπα που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο και με τα γραφικά να είναι όσο πιο απλά γίνεται. Τουλάχιστον είχε χρονόμετρο… Αν και σε προβολή ερασιτεχνικών αγώνων σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να βρει κανείς παραδείγματα πολύ καλύτερης παραγωγής.

Όσον αφορά το πλάνο της μίας και μοναδικής κάμερας; Ανοιχτό-ανοιχτό, και μακρινό με τα πρόσωπα των παικτών και τους αριθμούς των εμφανίσεων να μην διακρίνονται καν. Τουλάχιστον οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων δεν είχαν εμφανίσεις με παρόμοια χρώματα, αλλιώς δεν θα ήξερε κανείς ποια ομάδα είχε στην κατοχή της την μπάλα και ποια αμυνόταν! Ο ήχος από την  άλλη; Τελείως… φυσικός, με τα πάντα ν’ ακούγονται στον διαδικτυακό αέρα!

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλος μάλιστα προ του αγώνα ανέφερε ότι: «Υπόσχεται δε, ότι στα επόμενα φιλικά της ομάδας που θα μεταδοθούν ζωντανά από το Volos TV, η μετάδοση θα γίνει στα πρότυπα των αγώνων της Σούπερ Λίγκας, χρησιμοποιώντας 5 κάμερες, ριπλέι, γραφικά κτλ». Υπογράμμιζε εξάλλου ότι στόχος είναι το Volos TV να εξελίσσεται διαρκώς! Πάντως, με βάση το υλικό που κυκλοφόρησε ελεύθερα στο διαδίκτυο φαίνεται με την πρώτη ματιά ότι τα περιθώρια εξέλιξης είναι τεράστια!

Φυσικά καμία σχέση δεν είχε η χθεσινή παραγωγή με τις αντίστοιχες του «PAOK TV», του πρώτου διαδικτυακού καναλιού ελληνικής ΠΑΕ με ζωντανές μεταδόσεις, ακόμη και όταν πρόκειται για φιλικά παιχνίδια. Το PAOK TV κινήθηκε σε επαγγελματικά πρότυπα από την πρώτη στιγμή, διαθέτοντας τεχνογνωσία αλλά και χρήματα για κάτι τέτοιο και με ένα πλάνο ανάλογο των περιστάσεων.

Για του λόγου το αληθές:

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.