Σταματίου: Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε άλλη εικόνα στο πρωτάθλημα

Ο Ρήγας Φεραίος μετά την ήττα από τον Πρωτεσίλαο με 0-2 έχασε σε νέο φιλικό παιχνίδι το Σάββατο με 4-1 από την Κ19 του ΝΠΣ Βόλος στο βοηθητικό του ΕΑΚ. Αυτά ήταν δύο αποτελέσματα, που αξιολογούνται από τον προπονητή Κώστα Σταματίου με τον τρόπο που αρμόζει στην περίοδο που διανύουμε, δηλαδή από τη μία ως βάση προβληματισμού και από την άλλη ως συνέπεια των συνεχών πειραματισμών, ως είθισται σ’ αυτό το κομμάτι της προετοιμασίας, και των διαφορετικών ενδεκάδων που χρησιμοποιεί ο έμπειρος τεχνικός, ο οποίος σε δηλώσεις του στο Magnesiasports τόνισε:

«Το αποτέλεσμα του σαββατιάτικου φιλικού έχει δύο όψεις: αφενός είμαστε μία εντελώς καινούργια ομάδα, καθώς από την περσινή ομάδα έχουν μείνει πέντε-έξι παίκτες απ’ αυτούς που είχαν αρκετή συμμετοχή και έχουμε πολύ καινούργιο υλικό, ενώ επέλεξα να δω όλους τους ποδοσφαιριστές και πειραματιστήκαμε με διαφορετικές ενδεκάδες. Επίσης, μην ξεχνάμε ότι έχουν φύγει βασικές μονάδες, όπως τα αδέρφια Καλαϊτζίδη, ο Αλμασίδης, ο Ιωάννου, ο Γκίνης,  ο Γουτούλης και είμαστε αποδυναμωμένοι σε σχέση με πέρσι. Αφετέρου πρέπει να προβληματιστούμε για τη συνέχεια.

Πάντως ευελπιστώ, επειδή έχουμε είκοσι μέρες για την έναρξη του πρωταθλήματος και καθώς από δω και πέρα θα αρχίσει μία σταθεροποίηση στις επιλογές των παικτών της ενδεκάδας, ότι θα έχουμε άλλη εικόνα στο πρωτάθλημα. Περιμένω απ’ αυτά τα παιδιά στην πορεία ότι θα μας δείξουν πράγματα και θα ανακάμψουν. Εξάλλου έχουμε δουλέψει καλά, έχουμε ήδη 40 μέρες προετοιμασία και οι παίκτες έχουν τρεξίματα, απλώς αυτή την περίοδο αισθάνονται κουρασμένοι.

Περιμένουμε επίσης τον Πάσχο, ο οποίος πιστεύουμε ότι στην έναρξη του πρωταθλήματος θα είναι έτοιμος και ότι θα έχει ξεπεράσει πλήρως την περσινή του περιπέτεια με τον σοβαρό τραυματισμό του. Έτσι, ευελπιστούμε ότι θ’ αλλάξει η εικόνα της ομάδας.

Επίσης, μέχρι τις 3 Νοεμβρίου, που θα λήξει η μεταγραφική περίοδος, αν βρεθούν ένας ή δύο παίκτες, θα τους αποκτήσουμε.

Τη Δευτέρα θα ξέρουμε τους αντιπάλους μας σε Κύπελλο και για τις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος και θα οργανωθούμε ανάλογα.

Έχουμε ένα ακόμη αξιόλογο και δυνατό τεστ την Τετάρτη με τον Αίαντα Σούρπης, που μάλλον θα είναι το τελευταίο και μετά μέχρι το Κύπελλο θα κάνουμε μόνο προπονήσεις».

Να σημειωθεί ότι δύο παίκτες που λείπουν από την προετοιμασία είναι οι Κακάνης και Ζατσάι.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.