Σταματίου: Η λειτουργία μας θα συνάδει με το μέγεθος του Ρήγα Φεραίου

Ο προπονητής του Ρήγα Φεραίου, Κώστας Σταματίου, στην ομιλία του στ’ αποδυτήρια πριν την «πρώτη» της ομάδας τη Δευτέρα (19/8), αφού ευχαρίστησε τη διοίκηση έκανε λόγο για ιδιαίτερη τιμή τόσο δική του όσο και των παικτών του που τους εμπιστεύεται ο σύλλογος.  Επίσης εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι, πριν κλείσουν κάποιοι ποδοσφαιριστές ρωτούσαν για τους στόχους της ομάδας, κάτι που δείχνει όπως είπε ότι έχουν φιλοδοξίες  και θέλουν το καλύτερο,  που για το Ρήγα είναι το πρωτάθλημα, κι αυτό είναι κάτι που του αρέσει, όπως είπε.

Ο 59χρονος τεχνικός συνέχισε ως εξής: “Θα νιώσουμε την πίεση. Είστε καλό ρόστερ και θέλω να το πιστέψετε. Να ξέρετε πάντα ότι καλές ομάδες αρχίζουν από τα καλά αποδυτήρια. Αυτό βάλτε το καλά στο μυαλό σας.  Και το λέω με την έννοια ότι όλοι είμαστε κάτω από την ομάδα. Κανένας πάνω από αυτήν. Ούτε εγώ είμαι πάνω από τη διοίκηση ούτε εσείς είστε πάνω από μένα.

Έχω 18 χρόνια που είμαι προπονητής και είναι η δεύτερη φορά που κατεβαίνω στο τοπικό πρωτάθλημα κι αυτό, γιατί πιστεύω πως ο Ρήγας Φεραίος δεν είναι ομάδα του τοπικού.  Νομίζω ότι θα το καταλάβετε και εσείς συνέχεια».

Ακολούθως ο κ. Σταματίου ζήτησε από τους παίκτες του να έχουν πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους: «Για μένα είστε οι καλύτεροι. Το γήπεδο θα δείξει ποιοι είναι τα παλικάρια. Πρέπει να γίνουμε μία πολεμική ομάδα και για να φτάσουμε στο στόχο θα πρέπει να παίξουμε άλλο ποδόσφαιρο πέρα από το τοπικό. Πρέπει να παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο,  αυτό που δεν μπορούν οι υπόλοιπες ομάδες να αντιμετωπίσουν.  Εγώ πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε», ήταν τα λόγια του.

Επισήμανε επίσης ότι η ομάδα είναι λίγο πίσω σε ό,τι αφορά την προετοιμασία, γι’ αυτό παρακάλεσε τους ποδοσφαιριστές να μη χάνουν προπονήσεις και τους υπενθύμισε πως θα έχουν προτεραιότητα οι παίκτες που θα προπονούνται.

Ανέφερε ακόμη πως πρέπει να γυμνάζονται πάρα πολύ δυνατά, γιατί έτσι προφυλάσσονται από τραυματισμούς, φέροντας ως παράδειγμα τον εαυτό του, που δεν έχανε προπόνηση και σε 16 χρόνια επαγγελματικής καριέρας σε υψηλό επίπεδο έκανε μόνο μία αρθροσκόπηση.

Ο Κώστας Σταματίου θέλησε να δώσει το στίγμα και τι σημαίνει Ρήγας Φεραίος:

«Όταν αλλάζουμε περιβάλλον και πάμε σε μία ομάδα σαν τον Ρήγα πρέπει να ξεχάσουμε  τι συνέβαινε στις ομάδες που ήμασταν.  Εδώ θα έχουμε μία συγκεκριμένη λειτουργία, η οποία θα συνάδει με το μέγεθος της ομάδας που είμαστε.  Δηλαδή συνέπεια αγωνιστική και εξωαγωνιστική. Εκπροσωπούμε μία μεγάλη κωμόπολη, όπως είναι το Βελεστίνο και πρέπει να είμαστε σε όλα άψογοι.

Σας εύχομαι καλή επιτυχία. Είμαι σίγουρος ότι θα πετύχουμε, αν είμαστε όλοι καλοί συνεργάτες.  Όλοι πρέπει να παίζουμε για ένα σκοπό. Θα νιώσουμε πίεση, γιατί ο πρωταθλητισμός έχει πίεση.  Είναι αλλιώς να είσαι οικογένεια, γιατί τότε ξεπερνάς πολλά.  Τέλος προέτρεψε άπαντες να βάζουν χαμηλά τον εγωισμό τους: «Ο εγωισμός είναι μόνο μέσα στο γήπεδο.  Ακόμη και όταν μας αδικεί ο προπονητής μέσα στο γήπεδο αποδεικνύουμε ότι κάνει λάθος. Και εγώ δεν κάνω εύκολα λάθος.  Ό, τι λέμε θα μένει στα αποδυτήρια. Να έχετε χαμηλούς τόνους, όταν κάνετε δηλώσεις.  Θέλουμε να κάνουμε μία καινούργια ανταγωνιστική ομάδα και να βάζουμε τη σφραγίδα μας, όταν μπαίνουμε στο γήπεδο”, ολοκλήρωσε την ομιλία του ο κ. Σταματίου.