Σταματίου: Ποτέ δεν ξεχνάω τον Γ.Σ. Αλμυρού, πρέπει να μεγαλουργήσει στη Γ’ Εθνική

Την περασμένη βδομάδα έγινε η εκδήλωση της κοπής πίτας των Παλαιμάχων του Γ.Σ. Αλμυρού και τα τιμώμενα πρόσωπα ήταν ο παλιός πρόεδρος Δημήτρης Καλατζής και οι παλιοί ποδοσφαιριστές Θόδωρος Βούλγαρης, Χρήστος Μπελεγρίνης και Κώστας Σταματίου. Ο τελευταίος είναι ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες διαχρονικά, που έχουν αναδειχθεί από τον σύλλογο μαζί με τους Βασιλάκο, Κωστούλα και Λαγό και συγκίνησε με όσα ανέφερε κατά τη διάρκεια της βράβευσής του, αλλά και συγκινήθηκε ο ίδιος και σίγουρα τα λόγια του έχουν ιδιαίτερη αξία, αφού αναφέρθηκε και στην κλήση του στη Εθνική Νέων ως παίκτης του Αλμυρού σε ηλικία 16 ετών και στην παρουσία του σε Νίκη Βόλου, Ολυμπιακό Βόλου και Λάρισα.

Συγκεκριμένα ο νυν προπονητής του Ρήγα Φεραίου τόνισε:

«Είναι ιδιαίτερη τιμή να έχεις από τους Βετεράνους μία τέτοια αναγνώριση και διπλή τιμή αυτό να γίνεται μπροστά σας, που είστε όλοι άνθρωποι του ποδοσφαίρου και αγαπητοί. Ήμουν τυχερός που στα 15 μου χρόνια με πήραν από το χέρι τεράστιοι παίκτες και τεράστιοι παράγοντες και μεγάλες δόξες της Νίκης και του Ολυμπιακού Βόλου, που είχαν έρθει στην ομάδα. Μικρό παιδί μου μάθανε τι είναι το ποδόσφαιρο και με καθοδήγησαν και μετά από τόσα χρόνια θέλω να πω ευχαριστώ σε έναν άνθρωπο που έχει φύγει από τη ζωή, τον Λευτέρη Καλλιοντζή (σ.σ. προπονητής τότε του Γ.Σ. Αλμυρού και μεγάλη δόξα της Νίκης στην Α’ Εθνική, που απεβίωσε στις 15/2/14).

Εκτός από ποδοσφαιριστής και άνθρωπος ήταν για μένα ένας ποδοσφαιρικός πατέρας, καθώς πήρε τότε τον Κλεάνθη Βικελίδη (σ.σ. ο γνωστός μεγάλος ποδοσφαιριστής του Άρη, από τον οποίο πήρε το όνομά του το γήπεδο της ομάδας, που τότε ήταν τεχνικός στην Εθνική Νέων και είχε παίκτη τον Καλλιοντζή στη Νίκη Βόλου) και του είπε: «Έχω έναν μικρό στον Αλμυρό, που αξίζει να τον δεις».

Και πήγα τότε στην Εθνική Νέων και τον έβγαλα ασπροπρόσωπο και στη συνέχεια η διαδρομή ήταν αυτή που ξέρετε. Πέρασα από τεράστιες ομάδες, από τη Νίκη Βόλου, που μου έδωσε την ευκαιρία να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και τους ευχαριστώ, με τον αείμνηστο Μιλτιάδη Γιαλλίδη και το συμβούλιο του. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους τότε παράγοντες του Αλμυρού που με παραχώρησαν στη  Νίκη.

Ακολούθησε η μεγάλη Λάρισα. Αυτή η τεράστια ομάδα με ολοκλήρωσε ως ποδοσφαιριστή και συγκινούμαι που το λέω.

Η μετέπειτα ποδοσφαιρική μου στέγη ήταν ο μεγάλος ο Ολυμπιακός Βόλου για 10 χρόνια, στον οποίον ήμουν και τρεις φορές προπονητής. Πραγματικά ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν το καταφύγιο μου. Είναι μία ομάδα που με σημάδεψε, αλλά πάντα δεν ξεχνάω τον Γυμναστικό Σύλλογο Αλμυρού. Έχω κάποιες πικρίες από κάποιους ανθρώπους που δε σεβάστηκαν τον Κώστα Σταματίου, αλλά είναι ελάχιστοι αυτοί στον Αλμυρό και χαίρομαι που είναι ελάχιστοι. Εν πάση περιπτώσει αυτά γίνονται στο ποδόσφαιρο. Με σεβάστηκαν σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Να καλωσορίσω τον κ. Ντελόπουλο, που πραγματικά ένα κόσμημα στον χώρο του ποδοσφαίρου. Σας ευχαριστούμε πολύ που σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές είστε σε αυτή τη μεγάλη ομάδα και ελπίζω να καταλάβουν οι παράγοντες του Αλμυρού και οι φίλαθλοι ότι πρέπει να στηρίξουν τη νέα προσπάθεια. Οι Βετεράνοι είστε αυτοί που θα διαφημίσετε το έργο αυτό του ανθρώπου. Και πραγματικά ο Αλμυρός πρέπει να παραμείνει στη Γ’ Εθνική και να μεγαλουργήσει. Σας ευχαριστώ όλους γι’ αυτή την ωραία βραδιά».

Τη βράβευση στον Κώστα Σταματίου έκανε ο Βαγγέλης Μάνος, για πολλά χρόνια στον Αλμυρό στη Δ’ Εθνική τη δεκαετία του 80’ κα με καταγωγή από την Ελασσόνα, ο οποίος ανέφερε:  «Είναι μεγάλη τιμή που οι φίλοι Παλαίμαχοι μου δίνουν την ευκαιρία να τιμήσω τον κύριο Σταματίου, έναν άνθρωπο κόσμημα για το ποδόσφαιρο και που είναι αγαπητός όπου κι αν έπαιξε και λίγο περισσότερο στη Λάρισα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.