Σταύρος Γκίνης: Κραυγή για βοήθεια από τον πρωταθλητή της ενόργανης γυμναστικής

Ο Έλληνας πρωταθλητής της ενόργανης γυμναστικής, Σταύρος Γκίνης, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην προσπάθεια του να συνδυάσει την καριέρα του στον αθλητισμό και τις σπουδές του.

Ο 20χρονος Σταύρος Γκίνης, ο οποίος είναι πρωταθλητής στους κρίκους, αποτέλεσε μέλος της εθνικής ομάδας που πήγε στο Μόναχο στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για έναν αθλητή που προπονείται στο πλευρό του Λευτέρη Πετρούνια και δουλεύει σκληρά για να βελτιώσει τις επιδόσεις του, ενώ δεν αφήνει πίσω τη μόρφωσή του, αφού έχει περάσει μέσω πανελληνίων στην Ιατρική σχολή Πατρών.

Ωστόσο, ο Σταύρος Γκίνης αντιμετωπίζει ένα τεράστιο πρόβλημα και ψάχνει να βρει λύση, προκειμένου να μην αφήσει την ενόργανη γυμναστική. Ο Έλληνας πρωταθλητής ζήτησε να πάρει μεταγραφή στην Αθήνα από την Πάτρα, προκειμένου να συνδυάσει προπονήσεις και σπουδές, όντας στο κλιμάκιο της Εθνικής, αλλά ακόμα δεν τα έχει καταφέρει.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΟPEN «Τώρα Μαζί», ο Σταύρος Γκίνης τόνισε ότι η γραφειοκρατία του στερεί τα όνειρά του γιατί τον βάζει να επιλέξει ανάμεσα σε σπουδές και πρωταθλητισμό.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σταύρος Γκίνης:
«Ασχολούμαι με την ενόργανη από 5 χρονών. Τα τελευταία 5-6 χρόνια ανήκω στην Εθνική. Έχω προσπαθήσει πάρα πολύ, από 7-8 χρονών οι γονείς μου αναγκάστηκαν να με πηγαίνουν από τα Μέγαρα στο Αιγάλεω κάθε μέρα. Χωρίς τους γονείς μου δε θα έκανα τίποτα, οι μόνοι χορηγοί που υπάρχουν είναι οι γονείς μου».

Για το θέμα με τη σχολή: «Δυστυχώς έχω φτάσει σε ένα σημείο που πρέπει να επιλέξω ή τη σχολή μου ή τον αθλητισμό. Έχω περάσει στην Ιατρική Πατρών, ήταν κάτι που ήθελα από μικρός. Και βάσει νόμου δε δικαιούμαι την μετεγγραφή, λόγω ενός νομοσχεδίου. Έχω κάνει δύο φορές αίτηση για κατ’ εξαίρεση μετεγγραφή, έχω εξηγήσει ότι είμαι αθλητής της Εθνικής, έχω φέρει διακρίσεις, δύο φορές έχω κάνει αίτηση, δύο φορές έχει απορριφθεί».

Για τα όνειρά του: «Πέρασα σε μια σχολή γιατί χρειάζομαι και μια αποκατάσταση για το μέλλον. Ο αθλητισμός είναι μέχρι κάποια ηλικία. Όμως άμα τον αφήσεις τώρα μετά δε γίνεται να τον ξαναρχίσεις. Αυτά τα χρόνια είναι τα πιο κρίσιμα χρόνια για την καριέρα μου, κάνω 15 χρόνια. Από τότε που ξεκίνησα τον πρωταθλητισμό στόχος μου είναι οι Ολυμπιακοί αγώνες, να βρεθώ στο βάθρο… Δεν είναι κρίμα να σταματήσω τώρα; Είναι σαν να σου λένε ή θα ακολουθήσεις τον αθλητισμό ή θα ακολουθήσεις τη σχολή».

Για το που έχει απευθυνθεί: «Έχω προσπαθήσει να πάει το θέμα μου στον κ. Αυγενάκη, με τον κ. Μαυρωτά που έχω στείλει επιστολή. Ακόμα περιμένουμε, δεν υπάρχει κάποια απάντηση».

Για τον Λευτέρη Πετρούνια που τον στηρίζει: «Ο Λευτέρης είναι ένας πάρα πολύ καλός άνθρωπος, είναι τιμή μου που τον έχω γνωρίσει και προπονούμαστε μαζί, με έχει βοηθήσει πάρα πολύ, όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά γενικότερα στη ζωή μου. Αυτό που μου λέει είναι ότι θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι μπορούμε για να έρθω στην Αθήνα αλλά από εκεί και πέρα μου είπε καλύτερα να κοιτάξω τη σχολή μου. Και δεν είναι μόνο ο Λευτέρης, αλλά και εγω… Και ο προπονητής μου και οι γονείς μου…. Από τη στιγμή που δε με βοηθάνε να συνδυάσω και τα δύο, νομίζω καλύτερα να επιλέξω τη σχολή, σίγουρα έχω όνειρα από μικρός αλλά δε γίνεται».




Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.