Στέφανος Τσιτσιπάς: «Σκαρφάλωσε» στην παγκόσμια κατάταξη

Στην 12η θέση της παγκόσμιας κατάταξης τένις φιγουράρει το όνομα του Στέφανου Τσιτσιπά, ο οποίος έγραψε ιστορία με τη φετινή του πορεία στο Αυστραλιανό Open.

Η νέα κατάταξη ανακοινώθηκε μετά το τέλος της διοργάνωσης. Να σημειωθεί πως το τρόπαιο στην κατηγορία των αντρών το κατέκτησε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ενώ στις γυναίκες νικήτρια αναδείχθηκε η Ναόμι Οσάκα.

Το «όνειρο» του Τσιτσιπά στο Open ξεκίνησε με τη νίκη επί του Ελβετού Ρότζερ Φέντερερ, που βρίσκεται – πλέον – στην έκτη θέση της κατάταξης.

Στα προημιτελικά της διοργάνωσης, ο Έλληνας τενίστας αναμετρήθηκε με τον Ισπανό Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ, νικώντας τον με 3-1 σετ και γράφοντας ιστορία.«Ένας από τους στόχους μου για το 2019 ήταν να φτάσω σε έναν ημιτελικό μεγάλης διοργάνωσης», είπε ο Τσιτσιπάς μετά τον αγώνα, συνειδητοποιώντας πως η χρονιά έχει μόλις ξεκινήσει και έχει ήδη καταφέρει τον στόχο του.

Ο αγώνας με τον Ραφαέλ Ναδάλ αποδείχθηκε πολύ δύσκολο τεστ, όμως, και του στέρησε την ευκαιρία να φτάσει στον μεγάλο τελικό. Ηττήθηκε με 3-0 σετ, αναγνωρίζοντας την ανωτερότητα του αντιπάλου.

Από την 12η θέση της παγκόσμιας κατάταξης ο Τσιτσιπάς ελπίζει πλέον για ακόμη καλύτερες μέρες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.