Στη συνάντηση για τη διαιτησία τα βρήκαν «όλα καλά»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η δεύτερη συνάντηση των εμπλεκομένων φορέων του ποδοσφαίρου, με αντικείμενο την επίλυση θεμάτων που άπτονται της διαιτησίας, της βελτίωσης της θέσης των διαιτητών και της απόδοσής τους, καθώς και της προστασίας τους από ενέργειες και δηλώσεις εις βάρος τους.

Παρέστησαν ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο. κ. Ευάγγελος Γραμμένος, ο εκτελεστικός γραμματέας κ. Αλέξης Δέδες, ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμων των FIFA και UEFA κ. Πετρ Φούσεκ, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας κ. Βίτορ Μανουέλ Ντε Μέλο Περέιρα, Χουάν Μάριν και Λιφ Λιντμπεργκ και οι εκπρόσωποι των διαιτητών και βοηθών διαιτητών Α΄ κατηγορίας, διεθνείς διαιτητές, Αναστάσιος Σιδηρόπουλος, Αναστάσιος Παπαπέτρου και Γιάννης Παπαδόπουλος.

Από πλευράς διαιτητών εκφράστηκε απόλυτη ικανοποίηση για την αγαστή συνεργασία με την Ε.Π.Ο., την πλήρη εφαρμογή του κανονισμού για τις δυσμενείς κρίσεις και τη συνεπή προσπάθεια προστασίας του κύρους των διαιτητών, ενώ συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην αύξηση του αριθμού των ετήσιων σεμιναρίων και την περαιτέρω ανάπτυξη του προγράμματος εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των διαιτητών και τη δημιουργία του σωματείου των διαιτητών των επαγγελματικών πρωταθλημάτων.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τη συνέπεια της Ε.Π.Ο στην εφαρμογή των κανονισμών. Υλοποιούνται όσα συμφωνήθηκαν. Η Κ.Ε.Δ. κάνει άριστα τη δουλειά της, πρέπει να εκμεταλλευθούμε την εμπειρία και τη διάθεση των μελών της», είπε χαρακτηριστικά ο Α. Σιδηρόπουλος.

«Θα συνεργαζόμαστε σε τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να εμπεδωθεί η εμπιστοσύνη και να δημιουργηθεί ειλικρινής σχέση. Είμαστε στη διάθεση της Κ.Ε.Δ. προκειμένου οι διαιτητές να γίνουν καλύτεροι και να μειωθούν στο ελάχιστο τα λάθη. Η προσπάθεια πρέπει να γίνεται σε όλα τα επίπεδα. Παρακολουθούμε στενά το ποδοσφαιρικό περιβάλλον και θα συνεχίσουμε το διάλογο και την προσπάθεια», ανέφερε ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο. κ. Γραμμένος.

Στους διαιτητές έγινε γνωστό ότι ομαλοποιήθηκε πλήρως το σύστημα πληρωμών των διαιτητών, καθώς και η έναρξη επαφών σε διεθνές επίπεδο, προκειμένου να βελτιωθούν οι πειθαρχικοί κανονισμοί και να δημιουργηθεί νέα κουλτούρα, αναφορικά με θέματα συμπεριφοράς προς τους διαιτητές, στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.