Στη Βαρσοβία το 2024 το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ

Ο τελικός του ευρωπαϊκού Super Cup 2024 μεταξύ της νικήτριας του Champions League και του Europa League θα διεξαχθεί στο εθνικό στάδιο της Βαρσοβίας στην Πολωνία στις 14 Αυγούστου, όπως αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της UEFA στη Λεμεσό.

Το περασμένο καλοκαίρι ο τελικός του 2023 φιλοξενήθηκε στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης» στις 16 Αυγούστου, οπότε η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε στα πέναλτι τη Σεβίλλη.

Επίσης η UEFA αποφάσισε:

  • Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα UEFA Γυναικών κάτω των 17 ετών: Βόρεια Ιρλανδία 2026, Φινλανδία 2027.
  • Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα UEFA κάτω των 17: Αλβανία 2025, Εσθονία 2026, Λετονία 2027.
  • Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα UEFA Γυναικών κάτω των 19 ετών: Βοσνία-Ερζεγοβίνη 2026; Ουγγαρία 2027.
  • Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα UEFA κάτω των 19 ετών: Ουαλία 2026, Ισραήλ 2027.

Παράλληλα, η εκτελεστική επιτροπή της UEFA ενέκρινε ένα αναθεωρημένο πλαίσιο διοίκησης για τις εθνικές ομοσπονδίες της, μια κίνηση που στοχεύει στη βελτίωση των προτύπων διακυβέρνησης και στην ενδυνάμωση των 55 μελών της. Το πλαίσιο καλύπτει το ευρύ φάσμα των δραστηριοτήτων και των λειτουργιών μιας εθνικής ομοσπονδίας γύρω από πέντε βασικά θέματα, δηλαδή τη δημοκρατία, τη διαφάνεια, την ακεραιότητα, τους μηχανισμούς ελέγχου καθώς και τις πολιτικές και τις διαδικασίες.

«Σήμερα, η UEFA κάνει ένα ακόμη βήμα προς την ενίσχυση του ποδοσφαίρου στην Ευρώπη. Το νέο πλαίσιο διακυβέρνησης των εθνικών ομοσπονδιών θα παρέχει στα μέλη μας ολοκληρωμένη υποστήριξη για να ενστερνιστούν τις αξίες και τις αρχές της UEFA. Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι είναι καλά εξοπλισμένοι για να ανταποκριθούν στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες του μέλλοντος».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.