Στην Α2 Εθνική Βόλεϊ Γυναικών η Αργώ Βόλου

Μετά τις αποφάσεις της ΕΟΠΕ για την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων

Μπορεί κάποιες αντιδράσεις να έχουν καταγραφεί, ωστόσο η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης δεν άφησε πολλά περιθώρια για αναλύσεις όσον αφορά τους πρωταθλητές των εθνικών πρωταθλημάτων, στην απόφαση που πήρε για την ολοκλήρωσή τους, με τη γυναικεία ομάδα της Αργούς Βόλου  να παίρνει ως πρώτη στον όμιλο της Β’ Εθνικής που συμμετείχε την άνοδο στην Α2 Εθνική Κατηγορία.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της ΕΟΠΕ, για την τελική κατάταξη των ομάδων στα Πρωταθλήματα ευθύνης  της και για την  αγωνιστική περίοδο 2019-2020 (Volleyleague Γυναικών, Pre League Γυναικών, Α2 Εθνική κατηγόρια Ανδρών και Γυναικών, Β’ Εθνική/Περιφερειακό Πρωτάθλημα), θα ληφθεί υπόψη ο βαθμολογικός πίνακας την στιγμή της απόφασης διακοπής του κάθε Πρωταθλήματος (07/05/2020) και Πρωταθλήτριες ομάδες ανακηρύσσονται αυτές που καταλάμβαναν την 1η θέση στην κατάταξη των Πρωταθλημάτων την ημερομηνία εκείνη.

Έτσι, στη Β’ Εθνική, η γυναικεία ομάδα της Αργούς Βόλου ως πρώτη, με 42 βαθμούς έναντι 32 του ΣΠΑ Καρδίτσας, και χωρίς τη διεξαγωγή πλέι οφ όπως προβλεπόταν από την αρχική προκήρυξη του πρωταθλήματος, παίρνει το εισιτήριο της ανόδου. Όπως είναι φυσικό τα μέλη της ομάδας εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τη συγκεκριμένη εξέλιξη, τονίζοντας ότι εξ αρχής ο στόχος ήταν αυτός και η βαθμολογική διαφορά αντικατοπτρίζει το μέγεθος της δυναμικής σε σχέση με τους υπόλοιπους αντιπάλους.

«Μέχρι πέρυσι, υπήρχε πρόβλεψη αν η βαθμολογική διαφορά ήταν μεγαλύτερη των έξι βαθμών, δεν υπήρχε διεξαγωγή  πλέι οφ, ενώ φέτος αυτό είχε αλλάξει προκειμένου να γίνει καλύτερο το πρωτάθλημα. Αλλά θεωρώ ότι δεν θα είχαμε και σε μία τέτοια περίπτωση πρόβλημα για την επίτευξη του στόχου της ανόδου που είχαμε θέσει από την αρχή της χρονιάς» σημείωσε στο «Magnesiasports» ο αρχιπροπονητής της Αργούς Βόλου, Βαγγέλης Σταθόπουλος.

Ως πρώτη λοιπόν στον όμιλό της η Αργώ Βόλου παίρνει το εισιτήριο για την Α2 Γυναικών, έχοντας σε 17 αγώνες 42 βαθμούς με 15 νίκες και μόλις δύο ήττες, από την ΑΕΛ εκτός με 3-2 σετ και από τον ΣΠΑ Καρδίτσας εντός με 1-3 σετ.  «Είχαμε πολύ σταθερότητα τη φετινή χρονιά και προσήλωση στον στόχο από την αρχή και τα καταφέραμε. Για τη νέα χρονιά περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με την πανδημία και αν υπάρξει νέο κύμα κορωνοϊού. Μαθαίνουμε όμως ότι η Ομοσπονδία θα κινηθεί στο πλαίσιο ευέλικτων πρωταθλημάτων, με 16 ομάδες στον κάθε όμιλο της Α2 Εθνικής κατηγορίας. Εμείς πάντως είχαμε προετοιμαστεί και σε περίπτωση διεξαγωγής του πανεπαρχιακού τουρνουά για να βγουν οι ομάδες που θα έπαιρναν την άνοδο, και οικονομικά και στρατηγικά» ανέφερε ο κ. Σταθόπουλος.

Το πλάνο για τη νέα χρονιά; «Είχαμε ένα νεανικό ρόστερ φέτος και έχουμε πολύ καλά παιδιά σε άλλες ομάδες που προέρχονται από την Αργώ και θέλουμε να γυρίσουν πίσω» τόνισε ο αρχιπροπονητής της Αργούς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.