Στην έκτη θέση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος οι κορασίδες του Ολυμπιακού Βόλου

Ο Κρόνος Αγίου Δημητρίου επικράτησε του Ολυμπιακού Βόλου με 64-61 με τα κορίτσια της Ελένης Παπαθανασίου να κατακτούν την 6η θέση στην τελική Φάση του 33ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κορασίδων που διεξάγεται στη Μεσσήνη.
Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι μέχρι και τα μέσα της πρώτης περιόδου (10-10, 4′:19”), με τον Κρόνο στα μέσα της δεύτερης περιόδου να δημιουργεί μια διαφορά με 29-21 (15′:12”). Ο Ολυμπιακός Βόλου πέρασε στην αντεπίθεση και μείωσε στο ημίχρονο σε 32-33.
Στην τρίτη περίοδο ο αγώνας εξελίχθηκε σε απόλυτο ντέρμπι με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο προβάδισμα στο σκορ. Ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν μπροστά με 40-37 ενώ ο Κρόνος πήρε κεφάλι με 45-42. Οι ερυθρόλευκες βρέθηκαν για τελευταία φορά μπροστά στο σκορ με 53-51, καθώς ήρθε ένα σερί 7-0 από τον Κρόνο ο οποίος προηγήθηκε με 58-53 (34′:33”) και με 63-55 (36′:30”). Ο Ολυμπιακός Βόλου ένα λεπτό πριν τη λήξη πλησίασε σε 61-63, όμως ένα κλέψιμο της Σεγούρα στα 15” πριν τη λήξη και στη συνέχεια το άστοχο τρίποντο της Σιουμουρέκη, διαμόρφωσαν το τελικό 64-61 υπέρ του Κρόνου.
Μετά το τέλος του αγώνα η Ελένη Παπαθανασίου δήλωσε τα εξής: «Η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου παρουσιάστηκε απόλυτα ανταγωνιστική. Αν εξαιρέσουμε το πρώτο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό που δεν ήμασταν καλοί, όλα τα άλλα τα διεκδικήσαμε επί ίσης όροις, κερδίσαμε δύο, χάσαμε άλλα δύο. Πιστεύω ότι μετά την Κρήτη και τον Ανδρογέα είμαστε η δεύτερη επαρχιακή δύναμη, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Το πιο σημαντικό είναι να βγουν παιδιά και να παίξουν και να πλαισιώσουν τις εθνικές ομάδες και τα άλλα να μείνουν στοπ μπάσκετ και να το αγαπήσουν ακόμα περισσότερο».
Τέλος, η Δέσποινα Καραστάθη τόνισε: «Ήταν μια απίστευτη εμπειρία, αντιμετωπίσαμε τις καλύτερες παίκτριες της Ελλάδας, παίξαμε φοβερά ματς που δεν έχουμε ξαναπαίξει στην περιοχή μας. Πιστεύω ότι του χρόνου θα είμαστε ακόμα καλύτερες γιατί θα έχουμε κερδίσει αυτές τις μοναδικές εμπειρίες».

Δεκάλεπτα: 16-19, 32-33, 51-49, 61-64

Ολυμπιακός Βόλου (Παπαθανασίου): Ράπτη 4, Κωστοπούλου, Σιουμουρέκη 23(3), Λογοδότη 4, Καραστάθη 12, Κοτοπούλη 10, Πολύζου Κ. 8.

Κρόνος Αγ. Δημητρίου (Ανδρεοπούλου): Κατσούλη Β. 4, Πολυχρονοπούλου 6, Μούκα, Σεγούρα 16, Τσιρογιώργη, Ανδρέου 10, Κατσούλη Δ. 9, Κατσούλη Ε. 3, Καλλιπολίτη, Παπακώστα 12 (2), Δελημήτρου 2, Ζαφείρη 2.

*Μετά το τέλος του αγώνα το μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΚ και εκ των υπευθύνων του μπάσκετ Γυναικών, Άννυ Κωνσταντινίδου απένειμε αναμνηστικά στις δύο ομάδες για τη συμμετοχή τους στην Τελική Φάση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.