Στην ελίτ της Ευρώπης οι Γυναίκες στο πόλο

Η Εθνική Γυναικών βρέθηκε ξανά, ύστερα από εξήμισι χρόνια, στα ημιτελικά μιας μεγάλης διοργάνωσης.

Η ελληνική ομάδα επιβλήθηκε της Ρωσίας με 11-10 στα πέναλτι (κανονικός αγώνας 6-6), στον προημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Βαρκελώνης, και βρίσκεται ξανά στην ελίτ, αποκτώντας το δικαίωμα να παλέψει για ένα μετάλλιο.

Στον ημιτελικό της Τετάρτης (25/7) η Εθνική θα αντιμετωπίσει την οικοδέσποινα Ισπανία, που αναμένεται να ξεπεράσει εύκολα το εμπόδιο της Γαλλίας.

Το ημίχρονο έληξε με την Ελλάδα μπροστά 2-1, αφού όπως εύγλωττα αποδεικνύει το σκορ, οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο. Το τρίτο οκτάλεπτο ξεκίνησε ιδανικά για την ελληνική ομάδα, με την Ελευθερία Πλευρίτου να πετυχαίνει ένα καταπληκτικό γκολ με μακρινή λόμπα και την Ελευθεριάδου να σκοράρει στον παραπάνω, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ σε 4-1.

Οι διεθνείς έβγαλαν και δύο άμυνες με παίκτρια λιγότερο, αλλά τη στιγμή που οι Ρωσίδες έμοιαζαν εντελώς μπλοκαρισμένες, δύο κακές επιστροφές τούς έδωσαν την ευκαιρία να ξαναμπούν στο παιχνίδι. Στην πρώτη περίπτωση η Σιμάνοβιτς σκόραρε από κοντά, στη δεύτερη η Ξενάκη υπέπεσε σε πέναλτι και η Προκοφίεβα μείωσε σε 4-3.

Η Προκοφίεβα ισοφάρισε στα 6.24′ πριν τη λήξη, ενώ η Ιβάνοβα με δόση τύχης, καθώς η μπάλα κόντραρε σε μπλοκ και άλλαξε πορεία, ολοκλήρωσε την ανατροπή της Ρωσίας για το 4-5.

Η Νικόλ Ελευθεριάδου ισοφάρισε και με μία πολύ όμορφη λόμπα, 1.38′ πριν τη λήξη, έδωσε προβάδισμα 6-5 στην Εθνική, για να στείλει το παιχνίδι στα πέναλτι η Γκορμπούνοβα, στα 27” πριν το τέλος, ισοφαρίζοντας σε 6-6.

Εκεί οι αθλήτριες του Γιώργου Μορφέση αποδείχθηκαν πολύ ψύχραιμες ευστοχώντας και στις πέντε προσπάθειες, ενώ η Σερζάντοβα είχε «σημεδέψει» το δοκάρι, με αποτέλεσμα η Εθνική να επικρατήσει με συνολικό σκορ 11-10.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.