Στην Κύπρο η Εθνική για τη διατήρηση του αήττητου

Θέλει το απόλυτο στο Nations League

Έχοντας εξασφαλίσει την πρώτη θέση στον όμιλό της, η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της στο UEFA Nations League με τους αγώνες εναντίον της Κύπρου και της Β. Ιρλανδίας. Ο στόχος είναι αρχικά η νίκη στη Μεγαλόνησο και το «μηδέν» στην άμυνα, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του UEFA Nations League, ο οποίος θα διεξαχθεί το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στο ΑΕΚ Αρένα της Λάρνακας (21:45), αφού έως τώρα δεν έχει δεχτεί γκολ.

Ο Γουστάβο Πογιέτ έχει χρησιμοποιήσει 21 παίκτες μέχρι τώρα στη διοργάνωση, με 10 από αυτούς να έχουν παίξει και στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια. Από αυτούς έχουν σκοράρει οι πέντε, με τον Τάσο Μπακασέτα να έχει τρία γκολ, ενώ οι Γιακουμάκης, Λημνιός, Παυλίδης και Μάνταλος από ένα. Ο Τάσος Μπακασέτας θέλει ένα παιχνίδι ακόμα για να γίνει ο 44ος παίκτης μας στην ιστορία που θα φτάσει τις 50 συμμετοχές.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν κληθεί από τον Γκουστάβο Πογέτ οι Μπάρκας, Πασχαλάκης, Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Γούτας, Χατζηδιάκος, Κυριακόπουλος, Μαυροπάνος, Ρότα, Τσιμίκας, Αλεξανδρόπουλος, Κουλιεράκης, Μπακασέτας, Μπουχαλάκης, Κουρμπέλης, Μάνταλος, Παπανικολάου, Σιώπης, Χατζηγιοβάνης, Δουβίκας, Φούντας, Γιακουμάκης, Ιωαννίδης, Μασούρας, Πέλκας, Τζόλης.

Από εκεί και πέρα, την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου η Ελλάδα επιστρέφει εντός έδρας καθώς για την έκτη αγωνιστική του Nations League υποδέχεται τη Βόρειο Ιρλανδία (21:45) στο Στάδιο «Γεώργιος Καμάρας».

Στη βαθμολογία η Ελλάδα έχει 12 βαθμούς σε τέσσερις αγώνες, το Κόσοβο έξι, και Βόρειος Ιρλανδία και Κύπρος από δύο.

Η προϊστορία με την Κύπρο

Η Ελλάδα και η Κύπρος θα βρεθούν αντίπαλοι για 29η φορά, αλλά μόλις πέμπτη σε επίσημη διοργάνωση.

Οι στενοί δεσμοί των δύο χωρών έφεραν πολλά φιλικά, 23 συνολικά, στα οποία η Ελλάδα έχει 19 νίκες, η Κύπρος τρεις και έξι αγώνες ήταν ισόπαλοι. Στα πέντε επίσημα παιχνίδια η Εθνική μας μετράει μόνο νίκες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.