Στην Ολυμπιακή Αλληλεγγύη η ΕΟΟΑ με φόντο το Πήλιο

Με τη στήριξη της Ολυμπιακής Αλληλεγγύης η Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας Αναρρίχησης έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα αυτής, το οποίο στηρίζει εθνικές ομοσπονδίες ώστε να αναπτύξουν τα ολυμπιακά αθλήματα που καλλιεργούν, με φόντο και το Πήλιο.

Πιο συγκεκριμένα την φετινή σεζόν (2022-2023) θα πραγματοποιηθούν camp εκπαίδευσης και προπόνησης νέων αθλητών ηλικίας 12-22 ετών σε προκαθορισμένες ημερομηνίες με την συμμετοχή πιστοποιημένων προπονητών από τη ΓΓΑ και κάλυψη εξόδων από το πρόγραμμα ανάπτυξης του αθλήματος. Τα camp θα είναι διήμερα ή μονοήμερα ανάλογα με τις συνθήκες και τις ανάγκες των αθλητών και των συλλόγων. Επίσης, οι τοποθεσίες και οι ημερομηνίες θα οριστούν ύστερα και ανάλογα με τις δηλώσεις συμμετοχής των αθλητών, με το Πήλιο να επιλέγεται από πλευράς Θεσσαλίας.

Έτσι για τα επόμενα 2 έτη θα λειτουργήσουν αναπτυξιακά προγράμματα με σκοπό να δώσουν την ευκαιρία σε παιδιά και σε νέους να γνωρίσουν το ορειβατικό σκι, να εκπαιδευτούν και να αποτελέσουν τους αθλητές του μέλλοντος. Παράλληλα θα στηριχθούν οι προσπάθειες της εθνικής ομάδας ενώ θα υπάρξουν και δράσεις για το ευρύτερο κοινό που θα κορυφωθούν όσο πλησιάζουμε στο έτος 2026 και στη διοργάνωση των Χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων που θα διεξαχθούν στο Μιλάνο.

Μάλιστα, η ομοσπονδία ζητάει από τους συλλόγους να ενεργοποιήσουν το ανθρώπινο δυναμικό τους και να συγκεντρώσουν τυχόν ενδιαφερόμενους για εκπαίδευση στο ορειβατικό σκι, από 12 έως και 22 ετών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.