Στην προεθνική εφήβων σκακιστών ο Τσαρσιταλίδης

Ακόμη μία διάκριση έρχεται στο προσκήνιο για τον 16χρονο σκακιστή από το Βελεστίνο Τσαρσιταλίδη Κων/νο, που συμπεριλήφθηκε στην προεθνική ομάδα εφήβων μέχρι 18 ετών του 2020 της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ.).

Ο Τσαρσιταλίδης Κων/νος ανήκει στην ΕΣ Θεσ/νίκης και είναι ίσως ο μικρότερος σκακιστής από το Νομό Μαγνησίας, που έχει συμπεριληφθεί ποτέ σε προεθνική ομάδα της ΕΣΟ, μετά την επιτυχία του να βγει 2ος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18 του 2020, που διεξήχθη στην αρχή του έτους στο Ρέθυμνο.

Η συγκρότηση των προεθνικών ομάδων εφήβων – νεανίδων μέχρι 18 ετών του 2020, σύμφωνα με τα ισχύοντα κριτήρια της Ε.Σ.Ο., έγινε μετά από εισήγηση του εφόρου εθνικών ομάδων κο Μ. Καλοσκάμπη, η οποία εγκρίθηκε από το Δ.Σ. της ΕΣΟ κατά τη συνεδρίαση της 15ης Φεβρουαρίου.

Η προεθνική ομάδα εφήβων μέχρι 18 ετών για το 2020, μέλη της οποίας θα στελεχώνουν την Εθνική Ελλάδος στις διάφορες διοργανώσεις εθνικών ομάδων Κ18 της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας (FIDE), αποτελείται συνολικά από οκτώ άτομα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.