Στην τελική ευθεία για το Ιστορικό Ράλι Πηλίου

9-11 Ιουνίου από τη ΦΙΟ-Έντονο ενδιαφέρον πληρωμάτων από Ελλάδα και εξωτερικό

Πληρώματα από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό «ζεσταίνουν» τις μηχανές σπάνιων ιστορικών οχημάτων, αφού ο Σύλλογος «Φίλοι Ιστορικών Οχημάτων -Φ.Ι.Ο.» επιθυμώντας να συμβάλλει τα μέγιστα στη διάσωση των Ιστορικών οχημάτων, κατά το τριήμερο 9, 10 και 11 Ιουνίου 2023 ετοιμάζει μια μεγάλη διοργάνωση, έναν αγώνα ακριβείας (Regularity) με ιστορικά οχήματα του περασμένου αιώνα, σε διαδρομές που περιλαμβάνουν κυρίως τον πεδινό και ορεινό όγκο του Πηλίου, τον Βόλο αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Η ΦΙΟ προγραμματίζει, μετά από αρκετά χρόνια, την αναβίωση του περίφημου Ιστορικού Ράλι Πηλίου, με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας & Σποράδων, του Δήμου Βόλου, του Δήμου Νοτίου Πηλίου, του Δικτύου «Περραιβία» και επιχειρήσεων της Μαγνησίας.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης έχει ως εξής:

Παρασκευή 9 Ιουνίου

Παραλία Βόλου – Παπαστράτος

Από τις 18.00 μέχρι και τις 22.00 οι διοργανωτές υποδέχονται τα ιστορικά οχήματα που θα λάβουν μέρος στον αγώνα, θα ακολουθήσει ο τεχνικός τους έλεγχος, ενώ θα διανεμηθούν και τα απαραίτητα έγγραφα και σήματα του αγώνα στα πληρώματα.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης αυτής και της έκθεσης των οχημάτων στον παραλιακό χώρο του Βόλου μπροστά από το κτίριο «Παπαστράτος», θα υπάρχει μουσική επένδυση από Dj’s, τα κρουστά της ομάδας των Caracatu, καθώς και ο καθιερωμένος επίσημος χαιρετισμός των διοργανωτών, της Περιφερειακής Ενότητας και του Δήμου Βόλου. Στις 20.00 θα ξεκινήσει η επίσημη εκκίνηση του αγώνα για τα αυτοκίνητα και τα πληρώματα που θα συμμετάσχουν καθώς και η φωτογράφισή τους, ενώ η βραδιά θα ολοκληρωθεί με την συναυλία του συγκροτήματος Όμπραξ.

Σάββατο 10 Ιουνίου

Αγριά Βόλου – Ξενοδοχείο Valis (Σταθμός τραίνου)

Εκκίνηση του Α’ σκέλους του αγώνα Regularity, με διαδρομές που περιλαμβάνουν όλους τους παράλιους οικισμούς του Πηλίου μέχρι και την Αγία Κυριακή στο Τρίκερι, όπου τα οχήματα θα συγκεντρωθούν στην προβλήτα και θα παρατεθεί γεύμα για τα πληρώματα και ο χαιρετισμός των τοπικών αρχών του Δήμου Νοτίου Πηλίου. Ο αγώνας θα ολοκληρωθεί με την επιστροφή των οχημάτων στην Αγριά Βόλου, με τον τερματισμό που θα γίνει το απόγευμα στον χώρο μπροστά από το σταθμό.

Κυριακή 11 Ιουνίου

Αγριά Βόλου – Ξενοδοχείο Valis (Σταθμός τραίνου)

Εκκίνηση του Β’ σκέλους του αγώνα Regularity, μπροστά από το σταθμό της Αγριάς, με διαδρομές που περιλαμβάνουν τον Νότιο-Ανατολικό ορεινό όγκο του Πηλίου μέχρι τη Βυζίτσα και τις Μηλιές και επιστροφή στην Αγριά Βόλου το Μεσημέρι για τον τερματισμό.

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, θα παρατεθεί γεύμα, θα ανακοινωθούν οι νικητές και θα απονεμηθούν τα κύπελλα και τα βραβεία στους συμμετέχοντες.

«Πιστεύουμε ότι οι Αρχές, οι διοργανωτές, τα πληρώματα αλλά κυρίως οι πολίτες θα ανταποκριθούν θετικά στο κάλεσμα της ΦΙΟ και όλοι θα συμβάλουν σε ένα άκρως επικοινωνιακό και τουριστικής προβολής γεγονός, που θα αναδείξει το Νομό Μαγνησίας σε όλο τον κόσμο, αλλά και θα γεμίσει τις καρδιές και τη μνήμη μας με όμορφα οχήματα και διαδρομές, αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά την αξία της ιστορικής γνώσης» αναφέρει η πλευρά της ΦΙΟ.

Για κάθε πληροφορία ή διευκρίνιση:

Κώστας Καρακατσάνης –Πρόεδρος ΦΙΟ, Τηλ. 6944-887441

Τζαννέτος Παπαγεωργίου – Αντιπρόεδρος ΦΙΟ, Τηλ. 6938-139410

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.