Στην «τεσσάρα»… απάντησε με… «τεσσάρα»

Η Αρσεναλ έκανε ένα ακόμη βήμα προς τον τίτλο, καθώς νίκησε εύκολα σήμερα στο Λονδίνο τη Λιντς με 4-1, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής, με την οποία ξεκίνησε ξανά η Premier League, ύστερα από τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες.

Η ομάδα του Μίκελ Αρτέτα κυριάρχησε από το πρώτο λεπτό και έφθασε στη νίκη με ηγέτη τον Γκαμπριέλ Ζεσούς, ο οποίος στην επιστροφή του στο αρχικό σχήμα των «κανονιέρηδων» μετά το σοβαρό τραυματισμό του, πέτυχε δύο γκολ.

Στο μεταξύ η Νότιγχαμ έμεινε στο 1-1 στην έδρα της κόντρα στη Γουλβς και παρέμεινε κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ η Μπόρνμουθ πήρε σπουδαία νίκη επί της Φούλαμ με 2-1 και ελπίζει στην παραμονή στην κατηγορία και τη νέα σεζόν.

Νωρίτερα, η Μάντσεστερ Σίτι έδειξε τη μεγάλη ποιοτική διαφορά της φέτος από τη Λίβερπουλ και τη διέλυσε με 4-1 στο «Ετιχαντ Στέιντιουμ». Η κάτοχος του τίτλου δεν άφησε κανένα περιθώριο στην ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, μολονότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, και διατήρησε την επαφή της με την πρωτοπόρο της βαθμολογίας Αρσεναλ.

Από την πλευρά τους, οι «ρεντς» ήταν για μια ακόμη φορά φέτος κακοί και δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο την προσπάθεια που καταβάλλουν για να εξασφαλίσουν ένα «εισιτήριο» για το Champions League της νέας σεζόν. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Σαλάχ στο 17ο λεπτό, αλλά η συνέχειαα ανήκε αποκλειστικά στους παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα, ο οποίος είδε τον Τζακ Γκρίλις να κάνει ίσως το καλύτερο φετινό του παιχνίδι.

Ο Αλβαρεζ ισοφάρισε στο 27′ και στην επανάληψη οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο και έφθασαν στη μεγάλη νίκη, μολονότι έπαιξαν χωρίς τον πρώτο σκόρερ τους, τον τραυματία Ερλινγκ Χάαλαντ, με τα γκολ των Ντε Μπρόινε (46′), Γκουντογκάν (53′) και Γκρίλις (74′).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα, το υπόλοιπο πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής:

Μάντσεστερ Σίτι-Λίβερπουλ   4-1

(27′ Αλβαρεζ, 46′ Ντε Μπρόινε, 53′ Γκουντογκάν, 74′ Γκρίλις-17′ Σαλάχ)

Άρσεναλ-Λιντς               4-1

(35′ πεν., 55′ Χεσούς, 47′ Γουάιτ, 84′ Τζάκα-76′ Κρίστενσεν)

Μπόρνμουθ-Φούλαμ            2-1

(50′ Ταβερνιέ, 79′ Σολάνκε-16′ Περέιρα)

Μπράιτον-Μπρέντφορντ        3-3

(21′ Μιτόμα, 28′ Γουέλμπεκ, 90′ πεν. ΜακΑλιστερ-10′ Γιάνσον, 22′ Τόνεϊ, 49′ Πίνοκ)

Κρίσταλ Πάλας-Λέστερ        2-1

(59′ αυτ. Αϊβερσεν, 90’+ Ματετά-56′ Περέιρα)

Νότιγχαμ Φόρεστ-Γουλβς      1-1

(38′ Τζόνσον-83′ Ποντένσε)

Κυριακή (2/4)

Γουέστ Χαμ-Σαουθάμπτον (16:00)

Νιούκαστλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:30)

Δευτέρα (3/4)

Έβερτον-Τότεναμ (22:00)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.