Στην υψηλότερη κορυφή της Ευρώπης ομάδα ορειβατών με οδηγό τον Βολιώτη Γιώργο Ράιο

Οι πέντε Έλληνες ορειβάτες κατέκτησαν το Εlbrus που βρίσκεται σε υψόμετρο 5.642 μέτρων

Την υψηλότερη κορυφή της Ευρώπης κατέκτησε ομάδα πέντε Ελλήνων ορειβατών με οδηγό τον Βολιώτη Γιώργο Ράιο. Οι Έλληνες ορειβάτες έφθασαν το πρωί της περασμένης Τετάρτης 27 Ιουλίου στην κορυφή του όρους Elbrus στον Καύκασο σε υψόμετρο 5.642 μέτρων. Το Elbrus είναι η υψηλόερη κορυφή της Ευρωπαϊκής ηπείρου και μία από τις υψηλότερες κορυφές του κόσμου που αποτελούν το Seven Summits.

Την 5μελή ομάδα αποτελούσαν οι: Φλαμπούρη Χριστίνα από Αθήνα, Αρχοντίδου Βανέσα από Αθήνα, Κοσμάς Ραπτόπουλος από Αθήνα, Λίλης Χρήστος από Άρτα και Ράιος Γιώργος από Βόλο.

Η Ελληνική ομάδα ξεκίνησε την προσπάθειά της στις 22 Ιουλίου 2016 με προορισμό την πόλη Min Vody της Ρωσίας. Από εκεί με βάση τις πρώτες μέρες τους πρόποδες του Καυκάσου και την κοιλάδα Baksan πραγματοποιήσε αναβάσεις εγκλιματισμού μέχρι και τα 3600μ. Έπειτα μετακινήθηκε στα Barrels hut και σε υψόμετρο 3780μ από όπου και θα πραγματοποιούσε τις αναβάσεις εγκλιματισμού και την τελική προσπάθεια για την κορυφή. Προσέγγισαν το Priut-11(4050m) και τα Pastuhov rocks (4600m) και από εκεί στις 27 Ιουλίου και ώρα 09:45 έφτασαν στην ψηλότερη κορυφή του Καυκάσου και όλης της Ευρώπης, στα 5642 μέτρα.

Οι συνθήκες που συνάντησε η ελληνική ομάδα ήταν ηλιοφάνεια με άνεμους να κυμαίνονται από 10 έως 20 χλμ την ώρα και η θερμοκρασία τις πρώτες πρωινές ώρες να αγγίζει και τους -18 βαθμούς κελσίου.

Η ανάβαση ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και η αποστολή επέστρεψε, την Παρασκευή στην Ελλάδα, με όλα τα μέλη να είναι καλά στην υγεία τους. Θα απολαύσουν πλέον τον ήλιο και τη θάλασσα, μετά από τις μέρες δροσιάς που πέρασαν στην μακρινή Ρωσία.

Την ευθύνη και την οργάνωση του ταξιδιού είχε το γραφείο Εναλλακτικού τουρισμού True Adventure με αρχηγό τον Ράιο Γιώργο από την Αγριά Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.