Στηρίζει τον Ρήγα Φεραίο σχετικά με την άνοδο στη Γ’ Εθνική ο Χ. Μπουκώρος

Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς την Υπουργό Πολιτισμού, κ. Μενδώνη, και τον Υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Αυγενάκη, με την οποία στηρίζει τα αιτήματα του ιστορικού Αθλητικού Συλλόγου Βελεστίνου «Ρήγας Φεραίος» για την αναδιάρθρωση της Γ’ Εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Μαγνησίας, μετά από σχετική επιστολή που έλαβε από τον Αθλητικό Σύλλογο Βελεστίνου, κατέθεσε αναφορά προς τους αρμόδιους υπουργούς στην οποία επισημαίνονται τα εξής: «Η  Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ στην, από την 29/4/2020 συνεδρίασή της, έλαβε απόφαση περί οριστικής λήξης των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, υπό το πρίσμα της λήψης μέτρων για την αποφυγή της  εξάπλωσης του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη απόφαση, στην Α’ κατηγορία των ΕΠΣ αναδείχθηκε ως πρωταθλητής ο πρώτος της βαθμολογίας κατά το χρόνο της διακοπής των αγώνων και συγχρόνως προήχθη στη Γ’ Εθνική.

Με δεδομένο λοιπόν ότι η συνέχιση της αγωνιστικής καθίσταται αδύνατη, ο Αθλητικός Σύλλογος Βελεστίνου «Ρήγας Φεραίος» προτείνει την αναδιάρθρωση ή την αύξηση των ομάδων της Γ’ Εθνικής με τις δεύτερες ομάδες της βαθμολογίας από την Α’ κατηγορία των ΕΠΣ, όταν η διαφορά των δύο πρώτων ομάδων είναι μικρότερη των 3 βαθμών. Ως εκ τούτου, το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, θα γίνει πιο ευέλικτο, καθώς δεν θα υπάρχουν οι πολυέξοδες μετακινήσεις. Επίσης, ο τερματισμός του πρωταθλήματος θα γίνεται σε κανονικό διάστημα, δηλαδή τον Μάιο, αφού οι ομάδες των ομίλων θα αυξηθούν και θα πραγματοποιούνται περισσότερα παιχνίδια (δημιουργία 8 με 9 ομίλων).

Επιπροσθέτως, ο Αθλητικός Σύλλογος Βελεστίνου προτείνει για την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής τη συμμετοχή Ελλήνων ποδοσφαιριστών, με σκοπό την ανάδειξη των εγχώριων ταλέντων και στα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων του ίδιου νομού, οι διαιτητές και οι παρατηρητές διαιτησίας να ορίζονται από τον οικείο σύνδεσμο, ενώ σε παιχνίδια μεταξύ ομάδων διαφορετικών νομών, να ορίζονται από όμορο νομό, ώστε  η οικονομική επιβάρυνση να είναι μικρότερη».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.