Στις 10 Οκτωβρίου η έναρξη πρωταθλημάτων εφήβων-παίδων της ΕΣΚΑΘ

Την προκήρυξη για το εφηβικό και το παιδικό πρωτάθλημα της περιόδου 2020-21 έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΣΚΑΘ, με τις ομάδες να υποχρεούνται και να προετοιμάζονται να κατεβάσουν τα ανάλογα τμήματα στα πρωταθλήματα, εφόσον δεν θέλουν να κινδυνεύσουν με αφαίρεση βαθμών…

Όπως έγινε γνωστό, οι δηλώσεις συμμετοχής των σωματείων πρέπει να υποβληθούν στην ΕΣΚΑΘ το αργότερο, μέχρι 21-08-20 και να περιλαμβάνουν τα στοιχεία που προβλέπονται από τον κανονισμό πρωταθλημάτων. Κάθε σωματείο μαζί με την δήλωση συμμετοχής θα υποβάλει στην ΕΣΚΑΘ και το έγγραφο με το οποίο του παραχωρήθηκε το κλειστό γήπεδο που προτείνει, ενώ η έναρξη του πρωταθλήματος ορίζεται στις 10 Οκτωβρίου.

Τα σωματεία που μετέχουν στο πρωτάθλημα θα αγωνιστούν σ’ έναν, δύο ή τρεις ομίλους σε κάθε νομό, ανάλογα με τον αριθμό που θα δηλώσουν συμμετοχή. Τα σωματεία εκάστου ομίλου θα συναντηθούν μεταξύ τους δύο φορές. Μετά το τέλος της πρώτης φάσης θα ακολουθήσει η δεύτερη φάση για την ανάδειξη του πρωταθλητή κάθε νομού με τρόπο που θα ανακοινωθεί έγκαιρα. Στην συνέχεια οι πρωταθλητές των τεσσάρων νομών θα αγωνιστούν μετά από κλήρωση στα ημιτελικά-τελικό (final – four) για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Οι αγώνες του πρωταθλήματος θα διεξάγονται μια φορά την εβδομάδα, εφόσον δε παραστεί ανάγκη και δεύτερη φορά την εβδομάδα για την κανονική περάτωση του πρωταθλήματος και απαγορεύεται η αλλαγή της ημέρας του αγώνα λόγω άλλων αγωνιστικών υποχρεώσεων του σωματείου η κωλύματος προπονητή κ.λ.π.

Χαρακτηριστικά διευκρινίζεται πάντως ότι ειδικά για το πρωτάθλημα παίδων απαγορεύονται οι άμυνες ζώνης! Επίσης τονίζεται ότι σωματείο που δε θα προσέλθει έστω και μία φορά να αγωνιστεί εκτός έδρας σε περιφερειακή έδρα θα αποβάλλεται από το πρωτάθλημα. Τα σωματεία που θα δηλώσουν 2 ομάδες παίδων δεν δεσμεύουν την Ένωση για παράλληλη διεξαγωγή των αγώνων τους την ίδια ημέρα.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.