Στις 18.30 παίζει ο Ολυμπιακός με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Στο «Σινάν Ερντέμ» της Κωνσταντινούπολης θα χτυπά από σήμερα ως την Κυριακή η καρδιά του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Μαζί θα χτυπά και η καρδιά των φιλάθλων του Ολυμπιακού, που πέντε χρόνια μετά την κατάκτηση του δεύτερου από τους τρεις κορυφαίους διασυλλογικούς τίτλους της Ευρώπης επιστρέφει στο ίδιο γήπεδο για να διεκδικήσει συμμετοχή σε άλλον έναν τελικό.
Αντίπαλός του θα είναι η ομάδα που νίκησε με το καλάθι του Πρίντεζη στην εκπνοή το 2012, η νυν πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ Μόσχας, την οποία οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν σήμερα (18:30, ΕΡΤ2, Novasports1) στον πρώτο ημιτελικό.
Στο 10ο φάιναλ φορ της ιστορίας του ο Ολυμπιακός καλείται να επιβεβαιώσει την παράδοση που έχτισε απέναντι στους Μοσχοβίτες, τους οποίους νίκησε στην τελική φάση το 2012, το 2013 και το 2015. Στόχος η πρόκριση για όγδοη φορά στον τελικό και το τέταρτο αστέρι στη φανέλα, απέναντι στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη που με μπάτζετ 43 εκατ. ευρώ είναι η ακριβότερη ομάδα της διοργάνωσης.
Η ρωσική «αρκούδα» από την πλευρά της θέλει να πανηγυρίσει το όγδοο τρόπαιο και να κάνει το back to back σε τίτλους για πρώτη φορά στην ιστορία της, με τον προπονητή της να ελπίζει πως θα γίνει και ο πρώτος Έλληνας που το πετυχαίνει.
Στο άλλο ζευγάρι των ημιτελικών (21:30) θα αναμετρηθούν η Φενερμπαχτσέ και η Ρεάλ Μαδρίτης, με τους Τούρκους του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να μετέχουν στο τρίτο κατά σειρά φάιναλ φορ και να ευελπιστούν πως θα στεφθούν για πρώτη φορά πρωταθλητές Ευρώπης.
Τα δύο ζευγάρια είναι τα ίδια με εκείνα του 2015, όταν στον τελικό είχαν προκριθεί Ολυμπιακός και Ρεάλ, με τους Ισπανούς να επιστρέφουν τότε στην κορυφή 20 χρόνια μετά τον τελευταίο τίτλο τους. Αυτό θα είναι το πέμπτο φάιναλ φορ για Σπανούλη και Πρίντεζη, με τον πρώτο να μετρά τρεις τίτλους (τρεις έχει και ο Κάιλ Χάινς της ΤΣΣΚΑ), ενώ δύο έχει ο διεθνής πάουερ φόργουορντ.
Ο Σπανούλης έχει αναδειχτεί τρεις φορές ΜVP της τελικής φάσης, με τον Τόνι Κούκοτς να είναι ο μόνος που το έχει πετύχει εκτός του «Kill Bill».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.