Στις 23.15 με Ολλανδία για την κούπα η Εθνική πόλο γυναικών

Μία από τις πιο πετυχημένες εθνικές ομάδες στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού επιδιώκει να σκαρφαλώσει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Ο λόγος για την Εθνική ομάδα γυναικών πόλο, που αντιμετωπίζει στον τελικό του του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Βαρκελώνης την Ολλανδία (23:15, ΕΡΤ-3) και διεκδικεί το πρώτο χρυσό μετάλλιο της ιστορίας της στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Αυτός είναι ο έβδομος τελικός συνολικά σε μεγάλες διοργανώσεις, με τον απολογισμό στους προηγούμενους έξι να είναι τρεις τίτλοι και συνολικά εννιά μετάλλια.

«Πρέπει να κάνουμε καλή διαχείριση, καθώς η αντίπαλός μας έπαιξε ένα εύκολο χιαστί ματς, σε αντίθεση με εμάς που είχαμε δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια. Θεωρώ ότι θα πρέπει να παίξουμε δίχως άγχος, να τα δώσουμε όλα, να ακολουθήσουμε το πλάνο και να διεκδικήσουμε το καλύτερο. Είναι μεγάλη χαρά να παίξουμε μετά από έξι χρόνια σε τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος», δήλωσε ενόψει του σημερινού αγώνα ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Μορφέσης.

Οι παίκτριές του πάντως απόψε έχουν ένα επιπλέον κίνητρο. «Για όλους εκείνους που χάθηκαν. Για όλους εκείνους που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους. Γι αυτούς που έχασαν τα σπίτια τους, τις περιουσίες τους. Για όλα τα αδέρφια μας πίσω στην πατρίδα που υποφέρουν. Για όλους εσάς» όπως έγραψε στα social media η αρχηγός, Αλεξάνδρα Ασημάκη.