Στις πρώτες θέσεις στην ελληνική κωπηλασία ο Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β.

Έπεσε η αυλαία του 84ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος κωπηλασίας,  βρίσκοντας τον Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. για άλλη μια χρονιά στις πρώτες θέσεις κατάταξης μεταξύ  29 Ναυταθλητικών σωματείων, από όλη την Ελλάδα. Το Πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε με τη διεξαγωγή της Β’ φάσης που αφορούσε τις κατηγορίες Παίδων-Κορασίδων στην Παμβώτιδα λίμνη των Ιωαννίνων.

Εκατοντάδες φίλοι του αθλήματος, γονείς και συγγενείς παρακολούθησαν του αθλητές και χειροκρότησαν τους νικητές των 12 τελικών.

Ο Ο.Ε.Α.- Ν.Α.Β. με ένα Χρυσό, ένα Αργυρό και ένα Χάλκινο μετάλλιο  στην κατηγορία αυτή,  κατατάχθηκε επάξια στην τρίτη θέση  στην συνολική κατάταξη των μεταλλίων και της βαθμολογίας του φετινού Πανελληνίου πρωταθλήματος, αφού και στις δύο φάσεις συγκέντρωσε 5 Χρυσά, 9 Αργυρά και 3 Χάλκινα μετάλλια με βαθμολογία 227,5 βαθμούς

Κάτω από ιδανικές αγωνιστικές συνθήκες τόσο από πλευράς  καιρού όσο και διοργάνωσης, οι νεότεροι σε ηλικία αθλητές του Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. απέδωσαν τα μέγιστα, μετά την πολύ καλή προετοιμασία  τους από τις προπονήτριες του Ομίλου Σοφία Τασιού  και Όλγα Τσόγκα, πτυχιούχους Φυσικής Αγωγής με την καθοδήγηση του Τεχνικού Συμβούλου κωπηλασίας κ. Συμεών Σάμιου.

Οι αθλητές και αθλήτριες του Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. συμμετείχαν στην κατηγορία Παίδων-Κορασίδων με 12 αθλητές και 5 αθλήτριες σε 8 αγωνίσματα. Αναλυτικά τα μετάλλια και οι θέσεις κατάταξης των πληρωμάτων έχουν ως εξής:

Χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι αθλήτριες Βαρελοπούλου Έλενα και Σαμίου Λίνα στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου.

Ασημένιο μετάλλιο κατέκτησαν οι πρωτοεμφανιζόμενοι σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αθλητές, Διαμαντάκος Δημήτρης, Παπαδόπουλος Γιώργος, Αδάμ Γιάννης και Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος, σε μία κούρσα με έντονο ανταγωνισμό στο αγώνισμα της Τετρακώπου άνευ πηδαλιούχου.

Χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι αθλητές, Αγαπητός Γιάννης και Αγαπητός Παναγιώτης , στο  αγώνισμα του διπλού σκιφ Παίδων μεταξύ 11 συμμετεχόντων πληρωμάτων.

Πολύ καλή εμφάνιση έκαναν και οι υπόλοιποι αθλητές και αθλήτριες και συγκεκριμένα:

την 5η θέση στο Τετραπλό σκιφ Παίδων πήραν οι αθλητές, Αδάμ Παναγιώτης, Δαλίδης Θάνος, Μπαράκος  Νίκος και Καμήτας Άγγελος

την 6η θέση στο διπλό  σκιφ Κορασίδων πήραν οι αθλήτριες, Αραμπατζή Αγγελική και Ευθυμιοπούλου Ανδρονίκη

11η θέση στο σκιφ Παίδων ο αθλητής, Αγγελής Σταμάτης

12η θέση στο σκιφ Κορασίδων η αθλήτρια, Πρωτοψάλτη Ελένη-Καλλιόπη

Αξιόλογη συμμετοχή στο Πρωτάθλημα είχε και ο αθλητής  Καραμπέρης Δημήτρης.

Τους αγώνες παρακολούθησαν πάρα πολλοί γονείς των αθλητών, ενώ εκ μέρους της Διοίκησης του Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. παρόντες ήταν ο πρόεδρος Καζάκης Απόστολος, ο Αντιπρόεδρος Μαλαμούσης Κώστας, ο έφορος Υλικού Νίκος Καλανδαρίδης,  όπως επίσης και ο πρώην έφορος Κωπηλασίας του Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. Πετικόπουλος Φώτης.

Όλοι στο τέλος των αγώνων συνεχάρησαν προπονητές αθλητές και αθλήτριες που κατέταξαν για μία ακόμη χρονιά τον Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. στην κορυφή της Κωπηλασίας Πανελληνίως.

Αξιοσημείωτο των αγώνων ήταν και η χρησιμοποίηση από τους αθλητές του Ο.Ε.Α. Ν.Α.Β. των τεσσάρων νέων λέμβων κωπηλασίας Filippi Ιταλίας και των νέων κουπιών concept2 από την Αμερική, που ήρθαν στον Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. μέσω του «Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος» την τελευταία εβδομάδα των αγώνων . Το νέο  Υλικό κωπηλασίας του Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. θα παρουσιασθεί σε ειδική τελετή τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ η χορηγία θα συνεχιστεί και το 2019, αντικαθιστώντας το σύνολο των λέμβων κωπηλασίας με νέες, τελευταίας σύγχρονης τεχνολογίας, δίνοντας νέες προοπτικές του αθλήματος και νέες δυνατότητες στους αθλητές και αθλήτριες της περιοχής μας.

Δυναμική συνεχίζει να είναι η πορεία του Ο.΅Ε.Α.-Ν.Α.Β.  και στη Διεθνή κωπηλασία. Αθλητές και αθλήτριες του Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. μετά από μακροχρόνιο προπονητικό κοινόβιο και πολλές δοκιμασίες θα στελεχώσουν την Εθνική Ομάδα κωπηλασίας και  θα συμμετάσχουν στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Συγκεκριμένα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων -23 που θα διεξαχθεί στο Πόζναν της Πολωνίας από τις 25 έως τις 29 Ιουλίου θα συμμετάσχουν οι: Καλανδαρίδης Γιάννης, Γεωργούδη Μαργαρίτα και Μπιτζιλαίου Ιωάννα, ενώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων θα συμμετάσχουν οι: Σχιζοδήμος Γρηγόρης, Αγιώτη Έλενα και Μπαρούτας Βασίλης.

Σε όλους του αθλητές και αθλήτριες, η Διοίκηση του Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. και οι φίλοι της Βολιώτικης Κωπηλασίας εύχονται νέες επιτυχίες, τιμώντας επαξίως τα Ελληνικά χρώματα και την περιοχή μας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.