Στο 12ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Kyokushin Karate ο Βολιώτης Μάριος Στεφάνου

Επιτυχημένη κρίνεται η παρουσία του Βολιώτη Μάριου Στεφάνου ο οποίος εκπροσώπησε την Ελλάδα στο 12ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του δυναμικού Kyokushinkai Karate της IKO (International Kyokushin Organization) στο Τόκιο της Ιαπωνίας.

Ο Στεφάνου κληρώθηκε με τον πρωταθλητή Πολωνίας Νο 120 Oscar Mazurkiewicz. Ο Μάριος αγωνίστηκε με θάρρος και έπαιξε στα ίσα τον Πολωνό Πρωταθλητή με αποτέλεσμα κατά την διάρκεια του αγώνα να κερδίσει τον θαυμασμό της κερκίδας όπου και τον χειροκρότησε αρκετές φορές, για τα θεαματικά του λακτίσματα, τα οποία παραλίγο να σκοράρουν με νοκ άουτ κατά του αντιπάλου του, αλλά σε αυτή την περίπτωση ο Πολωνός αθλητής στάθηκε τυχερός. Δυστυχώς όμως σε μια πτώση του Μάριου από κόντρα του αντιπάλου και ένα παραπάτημα του, οι δύο διαιτητές έδωσαν πόντο στον Πολωνό αθλητή, σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, αν και έως τότε ο Στεφάνου είχε την υπεροχή.

Στο 12ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα έλαβαν μέρος 200 αθλητές, Πρωταθλητές Ηπείρων τα 2 τελευταία χρόνια καθώς και επίλεκτοι με αποτέλεσμα το επίπεδο να είναι πολύ υψηλό και να προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα στο κατάμεστο στάδιο Musashino Sport Plaza, όπου για 3 ημέρες μονοπώλησε το ενδιαφέρον στις πολεμικές τέχνες στην Ιαπωνία.

Μεγάλη στιγμή για τον Βολιώτη αθλητή ήταν στο αποχαιρετιστήριο πάρτι, όπου κατά την συνάντηση για την αναμνηστική φωτογραφία με τον Αρχηγό της Παγκόσμιας Οργάνωσης και διαδόχου του Sosai Mas Oyamas, Kancho Shokei Matsui 3 φορές Παγκοσμίου Πρωταθλητή συνεχάρη τον Μάριο και τον παρότρυνε να συνεχίσει τις σκληρές προπονήσεις και ότι θα χαρεί πολύ να τον δει να αγωνίζεται στο Διεθνές Πρωτάθλημα με κατηγορίες κιλών τον Ιανουάριο του 2010 στο Λος Άντζελες της Αμερικής.

Ο κ. Στεφάνου εκπροσώπησε την Ελλάδα και στο meeting των Αρχηγών – Εκπροσώπων και έκανε πρόταση για την ανάληψη Διεθνούς Πρωταθλήματος στην Πόλη μας για το 2017. Τα σχόλια ήταν θετικά ιδιαίτερα από τα 7 Βαλκανικά και τα δύο επιτυχημένα Ευρωπαϊκά που διοργάνωσε στο παρελθόν ο κ. Ιωάννης Στεφάνου στην Πόλη μας τον Βόλο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.