Στο Ηράκλειο ομόφωνα οι 3οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες του 2023

Άρτια η παρουσίαση της συνυποψηφιότητας των τριών παραλιακών Δήμων (Ηρακλείου, Χερσονήσου και Μαλεβιζίου), ενώ για την πλήρη εγγύηση του Υφυπουργείου Αθλητισμού διαβεβαίωσε ο κ. Αυγενάκης τις 26 χώρες μέλη της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων

Στο Ηράκλειο θα διεξαχθούν οι προσεχείς Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες το 2023. Η Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, μεταξύ άλλων ενέκρινε ομόφωνα τον φάκελο συνυποψηφιότητας που κατέθεσαν οι τρεις παραλιακοί Δήμοι (Ηρακλείου, Χερσονήσου και Μαλεβιζίου), με την πλήρη υποστήριξη του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Η παρουσίαση της υποψηφιότητας της Κρήτης στη Γενική Συνέλευση της ΔΕΜΑ έγινε από τα μέλη της Επιτροπής Υποψηφιότητας, Ελευθερία Αξιώτη και Κώστα Λιακόπουλο, έπειτα από τον χαιρετισμό υποστήριξης, εκ μέρους της ελληνικής Κυβέρνησης, του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, παρουσία των Δημάρχων Ηρακλείου, Χερσονήσου και Μαλεβιζίου, Βασίλη Λαμπρινού, Γιάννη Σέγκου και Μενέλαου Μποκέα, αντίστοιχα.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού διαβεβαίωσε τα μέλη της ΔΕΜΑ για την πλήρη εγγύηση της Κυβέρνησης σε σχέση με την ταχύτατη ολοκλήρωση των έργων που απαιτούνται για την άρτια διεξαγωγή της διοργάνωσης και την ολόθερμη στήριξη της.

Στην παρουσίαση του φακέλου, κατόπιν, στοιχειοθετούνταν και καλύπτονταν και όλες οι άλλες προϋποθέσεις (οικονομικά, διαμονή, μεταφορές, σύστημα υγείας, παράλληλες εκδηλώσεις), πέραν του αγωνιστικού σκέλους, που απαιτούνται για να διοργανωθούν οι 3οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες.

Το «Ηράκλειο 2023», λοιπόν, πρότεινε -για τους 1.500 αθλητές από 26 χώρες της Μεσογείου- 8ήμερη διεξαγωγή (2-9 Σεπτεμβρίου 2023) με έξι αγωνίσματα άμμου στην παραλία του Καρτερού:

Βόλεϊ, Ποδόσφαιρο, Χάντμπολ, Τένις, Πάλη, Καράτε, τρία αγωνίσματα θαλάσσης στην παραλία της Αμμουδάρας (κωπηλασία, κανόε και κάιτ σερφ), άλλα τρία στην παραλία Μαλλίων (κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας, θαλάσσιο σκι και τρίαθλο) και ένα στο κολυμβητήριο Λίντο του ΕΑΚΗ, την τεχνική κολύμβηση.

Η Τελετή Έναρξης προγραμματίζεται στο Παγκρήτιο Στάδιο, εκείνη της Λήξης στο Στάδιο Ελευθερίας και πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας της διοργάνωσης.

Η Γενική Συνέλευση της ΔΕΜΑ εξήρε την αρτιότητα του φακέλου υποψηφιότητας, παρά τις ασφυκτικές προθεσμίες που υπήρχαν και τηρήθηκαν στο απόλυτο, ψήφισε ομόφωνα για την ανάθεση των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων και επικρότησε την παρέμβαση του κ. Αυγενάκη που τόνισε ευχαριστώντας τους ότι «θα δώσουμε και την ψυχή μας, Κυβέρνηση, Αυτοδιοίκηση και αθλητική οικογένεια, για να διοργανώσουμε τους καλύτερους αγώνες».

Άμεσα, μάλιστα, θα οριστικοποιηθούν και οι λεπτομέρειες για την Τελετή Υπογραφής της Σύμβασης και παράδοσης της Σημαίας μεταξύ της ΔΕΜΑ και των συνδιοργανωτών Δήμων, που προγραμματίζεται για τις 22 Οκτωβρίου.

Επανεκλογή Φιλιππούση στη ΔΕΜΑ

Επίσης, το μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας, Ιάκωβος Φιλιππούσης επανεξελέγη Γενικός Γραμματέας της ΔΕΜΑ.

Μετά από 18 χρόνια υπήρχε αλλαγή στην ηγεσία της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων, καθώς τον Αλγερινό Amar Addadi διαδέχθηκε ο Ιταλός Davide Tizzano, δύο φορές χρυσός Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας, στη Σεούλ το 1988 και στην Ατλάντα το 1996.

Στη Γενική Συνέλευση έκανε παρέμβαση και ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, με τις δύο προτάσεις του να γίνονται ομόφωνα δεκτές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.