Στο Παγκόσμιο της Κίνας η Ελλάδα, 85-86 τη Γεωργία

Με ένα καλάθι του Παπανικολάου σε «νεκρό» χρόνο η εθνική μας ομάδα μπάσκετ πέρασε νικηφόρα με 86-85 από την Τιφλίδα επί της Γεωργίας για τον 2ο προκριματικό γύρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 και εξασφάλισε το εισιτήριο για τα τελικά της διοργάνωσης στην Κίνα.

Παρά τις απουσίες των Πρίντεζη, Μπουρούση (έμειναν στην Αθήνα), αλλά και αυτή του Βαγγέλη Μάντζαρη (μυϊκό σπασμό στον αυχένα πριν το τζάμπολ), η εθνική που έχει 8 στις 8 νίκες πήρε σπουδαία νίκη στο «Sports Palace» της Τιφλίδας, χάρη σε έναν «μαγικό» Νικ Καλάθη, για τη 2η αγωνιστική του 12ου ομίλου.

Η «γαλανόλευκη» γύρισε το παιχνίδι, στην 3η περίοδο, μετά από ένα κακό πρώτο μέρος, παίρνοντας 9 πόντους στα πρώτα 7 λεπτά αυτής από τον «καυτό» Νικ Καλάθη, που έκανε ρεκόρ καριέρας σε όλες τις διοργανώσεις με 31 πόντους και 7 τρίποντα!  Και ήταν η δική του ασίστ στον «ήρωα» Κώστα Παπανικολάου, αφού πρώτα διέσχισε το γήπεδο, που χάρισε τη νίκη και την πρόκριση στην «επίσημη αγαπημένη».

Η Εθνική μας, για να φτάσει στη νίκη, χρειάστηκε να κάνει στο τέλος ένα 0-6. Συγκεκριμένα, αφού ο Σενγκέλια έκανε το 85-79 και εκεί που όλα έδειχναν πως η πλάστιγγα γέρνει υπέρ της Γεωργίας , ο Αντετοκούνμπο κάρφωσε έπειτα από ασίστ του Μαργαρίτη (85-81), ο Κώστας Παπανικολάου ξανάβαλε την Ελλάδα στο παιχνίδι με τρίποντο (85-84). Ακολούθησαν βήματα από τον Σενγκέλια στα 53,4’’, και μετά από άστοχες εκατέρωθεν προσπάθειες και τον χρόνο να τελειώνει, ο Καλάθης διέσχισε το γήπεδο, έβγαλε ασίστ στον Παπανικολάου που τον ακολουθούσε από δεξιά και στο 0,1’’ πριν τη λήξη, ο φόργουορντ του Ολυμπιακού με λέι απ έστειλε την εθνική… επίσκεψη στο «Σινικό Τείχος».

Η «ασημένια» Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του 2006, Ελλάδα, φωνάζει «παρούσα» για τέταρτη διαδοχική φορά σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, αφού η τελευταία φορά που απουσίασε ήταν στο Μουντομπάσκετ του 2002 στην Ινδιανάπολις.

Τα δεκάλεπτα: 30-17, 49-38, 64-65, 85-86

ΓΕΩΡΓΙΑ (Ηλίας Ζούρος): Μπιτάτζε 17, Τζάνινγκ 17 (4), Σανάτζε 8 (1), Σενγκέλια 22, Τσιντσάντζε 7 (2), Μπερισβίλι, Μποκολισβίλι 3 (1), Πατσάτσια, Σερμαντίνι 11

ΕΛΛΑΔΑ (Θανάσης Σκουρτόπουλος): Καλάθης 31 (7), Μήτογλου, Παπαπέτρου 9 (1), Σλούκας 14 (1), Βασιλόπουλος, Αντετοκούνμπο 5, Ντόρσεϊ, Λαρεντζάκης 3 (1), Μαργαρίτης 5 (1), Παπαγιάννης 4, Παπανικολάου 15 (3)

Συγχαρητήρια του Πρωθυπουργού

«Η επίσημη αγαπημένη πάντα πιστή στα μεγάλα ραντεβού. Συγχαρητήρια στους παίκτες και τους προπονητές της Εθνικής μας, για τη μεγάλη νίκη και την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας» αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.