Στο πλευρό Βολικάκη η επιτροπή αθλητών της ΕΟΠ

Στη διαμάχη του με την Ομοσπονδία Ποδηλασίας

Η κόντρα του Βολιώτη πρωταθλητή Χρήστου Βολικάκη με τη διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας καλά κρατεί, με την ομοσπονδία μάλιστα να στέλνει έγγραφη επίπληξη για σχόλια που έχει κάνει ο αθλητής. Στο πλευρό του Χρήστου Βολικάκη πάντως στέκεται η επιτροπή αθλητών της ΕΟΠ, κάνοντας μάλιστα γνωστό ότι ο Βολιώτης ποδηλάτης θα προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ και θα διεκδικήσει και αστική αποζημίωση από την ΕΟΠ.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της επιτροπής αθλητών της ΕΟΠ αναφέρει τα εξής: «Συνεδρίασε την 6-9-2021 η επιτροπή αθλητών της ΕΟΠ υπό την προεδρία της Αργυρώς Μηλάκη, με αφορμή μεταξύ άλλων θεμάτων την επίπληξη με απόφαση του ΔΣ της ΕΟΠ στον Χρήστο Βολικάκη μετά από τις από 24 και 25 Αυγούστου δημόσιες κοινοποιήσεις του με αναφορά σε θέματα αγωνιστικά και κατά την άποψη του παραλείψεις τις ομοσπονδίας, που σαν επιτροπή αθλητών μας βρίσκουν σύμφωνους.

Η επιτροπή των αθλητών απεφάνθη ότι η συγκεκριμένη τιμωρία με την μορφή επίπληξης είναι εντελώς αυθαίρετη, χωρίς κανένα απολύτως νομικό έρεισμα και μοναδικό σκοπό έχει την φίμωση των αθλητών και την μη ανάδειξη δημοσίως παραλείψεων της ΕΟΠ και πιθανώς (είναι υπό έρευνα εξυπηρέτησης συμφερόντων). Η ελευθερία του λόγου όταν δεν προσβάλει τα δικαιώματα τρίτων είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη συνταγματικά κατοχυρωμένο. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο αθλητής Χρήστος Βολικάκης σχολίασε παραλείψεις της ΕΟΠ, αντιπαραβάλλοντας έγγραφα και πραγματικά περιστατικά και σε καμία περίπτωση δεν αποπειράθηκε να δυσφημήσει το άθλημα της ποδηλασίας.

Σύμφωνα με τα παραπάνω ζητάμε την ακύρωση της με αριθμό πρωτ. 2039/3- 9-2021 απόφασης του ΔΣ της ΕΟΠ, μέχρι το πέρας της σημερινής ημέρας άλλως ο αθλητής Χρήστος Βολικάκης θα προσφύγει κατά της ανωτέρω αποφάσεως ενώπιον του αρμόδιου αθλητικού Δικαστηρίου ΑΣΕΑΔ όπου και πιθανολογεί σφόδρα ότι θα δικαιωθεί, προτίθεται δε να διεκδικήσει αστική αποζημίωση από την ΕΟΠ για την δυσφήμιση του ονόματος του».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.