Στο πρόγραμμα ασφαλούς κολύμβησης η Νίκη Βόλου

Το τμήμα κολύμβησης της Νίκης Βόλου ανακοίνωσε την ένταξή του στο «Πρόγραμμα Ασφαλούς Κολύμβησης» για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας (6μηνών έως 12 ετών), που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Αθλητισμού, με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και υπό την αιγίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΚΟΕ) και της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (ΠΕΠΦΑ).

Το «Πρόγραμμα Ασφαλούς Κολύμβησης» σχεδιάστηκε με στόχο να αναβαθμίσει την ποιότητα της εκπαίδευσης της κολύμβησης στις μικρές ηλικίες. Συνδυάζει την απόκτηση βασικών γνώσεων τεχνικής διαφόρων κολυμβητικών στυλ, την ανάπτυξη ψυχοσυναισθηματικών στοιχείων για την απόλαυση στο νερό μέσα από παιγνιώδη μάθηση και παράλληλα την ανάπτυξη θεωρητικών γνώσεων με σκοπό την ευαισθητοποίηση των παιδιών σχετικά με την ασφάλειά τους στο νερό.

Σχεδιάστηκε από ερευνητές, προπονητές κολύμβησης, Ολυμπιονίκες αθλητές και την Ένωση Σχολών Ναυαγοσωστικής Ελλάδος, ενώ αφορά και τους προπονητές κολύμβησης. Τα παιδιά διδάσκονται τα στυλ κολύμβησης, αυξάνουν την αντοχή τους στο νερό, αναπτύσσουν γνώσεις για τους βασικούς κανόνες στο υδάτινο περιβάλλον, μαζί με δεξιότητες αυτοδιάσωσης.

Ο σκοπός εκμάθησης της κολύμβησης σε αυτές τις ηλικίες είναι η απόκτηση κολυμβητικής παιδείας και επάρκειας, στοχεύοντας στην πρόληψη και ασφάλεια , στην εξοικείωση των παιδιών με το υδάτινο στοιχείο, στην απόκτηση βιωματικής γνώσης των βασικών κανόνων ασφαλείας και υγιεινής, αλλά και στην ανάπτυξη της συνεργασίας και της κοινωνικότητας, παράγοντες οι οποίοι συμβάλλουν στην ολοκλήρωση της προσωπικότητάς τους.

Μετά την εκπαίδευση του προπονητικού δυναμικού και των ναυαγοσωστών της ομάδας  το πρόγραμμα υλοποιείται και το κάθε στάδιο πιστοποιείται με απόδοση τίτλου σε κάθε παιδί που υλοποιεί με επιτυχία το κάθε επίπεδο.

Ήδη ένας μεγάλος αριθμός 50 παιδιών έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία το κάθε επίπεδο και σε ειδική εκδήλωση θα απονεμηθούν τα αντίστοιχα πιστοποιητικά.

Η ΔΕ του τμήματος Κολύμβησης της Νίκης Βόλου ευχαριστεί όλους τους εμπλεκόμενους προπονητές ,βοηθούς εκπαιδευτές ναυαγοσώστες,γραμματεία και ιδιαίτερα τα παιδιά που συμμετέχουν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.