Στο Ρότερνταμ την Παρασκευή η εθνική ομάδα πόλο Ανδρών

Την 15άδα της Εθνικής μας ομάδας υδατοσφαίρισης Ανδρών, που θα μετάσχει στο Προολυμπιακό τουρνουά του Ρότερνταμ (14-21 Φεβρουαρίου), ανακοίνωσε σήμερα (10/2) ο Ομοσπονδιακός μας τεχνικός Θόδωρος Βλάχος.

Την αποτελούν οι διεθνείς μας: Μάνος Ζερδεβάς, Κώστας Γαλανίδης (τερματοφύλακες), Γιάννης Φουντούλης, Στέλιος Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Γιώργος Δερβίσης, Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς, Μάριος Καπότσης, Χριστόδουλος Κολόμβος, Κώστας Μουρίκης, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Δημήτρης Σκουμπάκης, Άγγελος Βλαχόπουλος, Κωνσταντίνος Γκιουβέτσης, Κώστας Κάκαρης, Στάθης Καλογερόπουλος.

Στην αποστολή, που αναχωρεί την ερχόμενη Παρασκευή (12/2), μετέχουν επίσης ο συνεργάτης του Ομοσπονδιακού τεχνικού, Δημήτρης Κραβαρίτης, ο γιατρός των Εθνικών ομάδων Γιώργος Μαρίνος, οι φυσικοθεραπευτές Αλέξανδρος Κολιάτος και Βαγγέλης Κωνσταντόπαιδος, καθώς επίσης και ο Διευθυντής της ΚΟΕ και υπεύθυνος στατιστικής ανάλυσης Γιώργος Χριστοφοράτος (αρχηγός). Μαζί τους και ο διεθνής μας διαιτητής Νίκος Μπουδραμής.

Είναι χαρακτηριστικό πως, από τους 15 διεθνείς μας, μόλις οι δύο απ’ αυτούς (Γιάννης Φουντούλης και Κώστας Μουρίκης), μετείχαν σε αντίστοιχη διοργάνωση (2012 Έντμοντον).

Η Εθνική μας ομάδα μετέχει στον Α’ Όμιλο, με αντιπάλους τη Γεωργία, την Τουρκία, τον Καναδά, τη Βραζιλία και το Μαυροβούνιο.

Στον Β΄ Όμιλο έχουμε: Κροατία, Ολλανδία, Γαλλία, Ρωσία, Γερμανία, Ρουμανία

Η σειρά των αγώνων της Εθνικής μας ομάδας (τοπικές ώρες):

Κυριακή (14/2), 13.00 Γεωργία – Ελλάδα

Δευτέρα (15/2), 16.00 Ελλάδα – Βραζιλία

Τρίτη (16/2), 14.30 Τουρκία – Ελλάδα

Τετάρτη (17/2), 16.00 Ελλάδα – Μαυροβούνιο

Πέμπτη (18/2), 14.30 Καναδάς – Ελλάδα

Στις 19/2 θα διεξαχθούν τα χιαστί παιχνίδια: 1Α – 4Β, 2Α – 3Β, 3Α – 2Β, 4Α – 1Β

Οι Νικητές των αγώνων αυτών, προκρίνονται στα Ημιτελικά της διοργάνωσης και οι Ηττημένοι συνεχίζουν για θέσεις 5-8.

Τα Ημιτελικά θα διεξαχθούν στις 20/2, με τους δύο Νικητές να προκρίνονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως επίσης θα συμβεί και με τον Νικητή του μικρού Τελικού την επομένη (21/2). Συνεπώς για το Τόκιο προκρίνονται τρεις συνολικά Εθνικές ομάδες από τις μετέχουσες στην διοργάνωση του Ρότερνταμ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.