Στο β’ γύρο της Μελβούρνης Σάκκαρη και Τσιτσιπάς

Με νίκες – προκρίσεις ξεκίνησαν την περιπέτειά τους στο φετινό Australian Open οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη, ενώπιον ενός θερμού κοινού, λόγω των Ελλήνων ομογενών, στη Μελβούρνη.

Ο Τσιτσιπάς νίκησε με ανατροπή (6-7, 6-4, 6-3, 7-6) τον Ιταλό Ματέο Μπερετίνι, Νο 52 στην παγκόσμια κατάταξης της ATP κι έγραψε Ιστορία, αφού έγινε ο πρώτος Έλληνας τενίστας που πανηγύρισε σε αυτή τη διοργάνωση.

Ο 20χρονος πρωταθλητής προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στους «64» της Μελβούρνης και ταυτόχρονα για τέταρτη συνεχή στο β’ γύρο τουρνουά Grand Slam.

Ο Έλληνας άσος χρειάστηκε να παίξει περίπου τρεις ώρες για να καταβάλει τη σθεναρή αντίσταση του αντιπάλου του. Στη φάση των «64» ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει έναν από τους Βίκτορ Τροΐτσκι – Ρομπέρτο Καρμπάγιες Μπαένα.

Εξαιρετικό ντεμπούτο όμως έκανε και η Μαρία Σάκκαρη, που νίκησε με 2-1 (6-1, 3-6, 6-2) τη Γέλενα Οσταπένκο, Νο22 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA.

Η 23χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια, Νο 43 στην κατάταξη της WTA, χρειάστηκε 1 ώρα και 51 λεπτά για να φτάσει στη νίκη, απέναντι στη Λετονή αντίπαλό της.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.