Στο Washightton State University θα συνεχίσει την καριέρα της η Βολιώτισσα Λήδα Κάστανου

Τον δρόμο για την Αμερική παίρνει η Βολιώτισσα βολεϊμπολίστρια, Λήδα Κάστανου, που αναδείχτηκε από την Αργώ, καθώς θα συνεχίσει την καριέρα της στο Washightton State University. Η 20χρονη αθλήτρια αρχικά των Βαγγέλη Σταθόπουλου και Μπάμπη Ρήγα, που έφυγε νωρίς από τον Βόλο, έχει αγωνιστεί επίσης στον Ηρακλή Κηφισιάς, τον Παναθηναϊκό και το Αιγάλεω. Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αργούς:

“Ο σύλλογος μας, αν και αριθμεί μόνο 9 έτη από την ίδρυσή του, έχει να επιδείξει πολλές επιτυχίες. Συνολικά επτά κοπέλες έχουν φορέσει το εθνόσημο και κάποιες από αυτές έχουν μεταπηδήσει σε συλλόγους ακόμα και Α1 εθνικής κατηγορίας. Λήδα Κάστανου, Διάλλα Βασιλική, Σταματίου Χρυσάνθη, Καλαποδά Μαριάννα, Τσιτσιγιάννη Μαρία και Παρισσάκη Ιωάννα είναι τα κορίτσια που μας κάνουν υπερήφανους.
Η Λήδα Κάστανου διαγράφοντας μιας εξαιρετική πορεία στο χώρο του βόλεϊ παίρνει το δρόμο για την Αμερική (κάτι που έκανε πέρσι η Χρυσάνθη Σταματίου). Γεννήθηκε στο Βόλο το 1998. Ξεκίνησε το βόλεϊ πριν από 8 χρόνια σε ηλικία 12 ετών. Ένα παιδί από τη ακαδημία που μεταπήδησε γρήγορα στα αγωνιστικά τμήματα του συλλόγου. Πραγματική εργάτρια, δουλεύοντας σε καθημερινή βάση με απαράμιλλο ζήλο ακόμα και δύο φορές την ημέρα υπό την επίβλεψή των προπονητών της Αργούς Βαγγέλη Σταθόπουλου και Μπάμπη Ρήγα κλήθηκε στην Εθνική Ελλάδας Κορασίδων και Νεανίδων και συμμετείχε στη χρυσή φουρνιά που κατέλαβε την 4η θέση στο Πανευρωπαϊκό Νεανίδων.
Σε ηλικία μόλις 16 ετών λόγω της ανοδικής της πορείας μετακομίζει στην Αθήνα για να αγωνιστεί με τα χρώματα του Ηρακλή Κηφισιάς, όπου και διαπρέπει στα αναπτυξιακά Πανελλήνια Πανελλήνια Πρωταθλήματα.
Εξαιτίας της μεγάλης εξέλιξης της τον Αύγουστο του 2015, χρονιά-σταθμός για την καριέρα της, μεταπηδά στον Παναθηναϊκό για δύο έτη. Τη χρονιά που μας πέρασε και λόγω των οικονομικών προβλημάτων του ΠΑΟ μεταγράφεται στον Α.Ο. Αιγάλεω, όπου με την προσωπικότητά της και τις ικανότητές της συμβάλλει στην κατάκτηση της 5ης θέσης στην Pre Leaque και στην 2η θέση στο Πανελλήνιο Νεανίδων.
Με όλα αυτά που έχει πετύχει σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα ήταν λογικό να ενδιαφερθούν πολλά Αμερικάνικα Πανεπιστήμια. Μετά από πολλές προτάσεις κατέληξε στο Washightton State University, μιας και αυτοί έδειξαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αφού ένας από τους υπεύθυνους της πανεπιστημιακής ομάδας, ο κ. Burdette Greeny, θέλησε να επισκεφθεί τον αρχικό σύλλογο της αθλήτριας, να μιλήσει με τους προπονητές και τη διοίκηση. Παρακολούθησε ένα φιλικό αγώνα και μια προπόνηση, για να έχει πλήρη εικόνα της αθλήτριας.

Σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσουμε τον Γ.Σ. Βόλου για την αποδοχή του φιλικού ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, καθώς συνέβαλε στην επιτυχία της Λήδας.

Το πόσο φιλικός ήταν ο κ. Burdette Greeny και το ότι ταξίδεψε τόσα χιλιόμετρα, για να γνωρίσει την παίκτρια από κοντά και τους ανθρώπους που την ανέδειξαν, ήταν αυτά που την έπεισαν να υπογράψει το συμβόλαιο. Ένα συμβόλαιο που προσφέρει τα πάντα στην αθλήτρια μας αλλά και ένα πολύ σοβαρό πτυχίο για την επαγγελματική αποκατάσταση.
Αισθανόμαστε ιδιαίτερη υπερηφάνεια και χαρά για τις επιτυχίες της και όλη η οικογένεια της Αργούς, η διοίκηση, οι προπονητές, παλιές και νέες αθλήτριες εύχονται στη Λήδα να έχει μια λαμπρή πορεία και να πετύχει όλους τους στόχους”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.