Στοιχεία και ονόματα για τις καταγγελίες στη Γυμναστική ζητάει ο Λ. Αυγενάκης

Επιστολή-καταγγελία 22 αθλητών/τριών της Γυμναστικής, έρχεται στο προσκήνιο, προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και προς τον Πρωθυπουργό, σχετικά με κακοποίηση και βασανιστήρια που υπέστησαν στο πλαίσιο προπονήσεων!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, οι συγκεκριμένοι αθλητές ξεκινούν την καταγραφή από το 1985 και κάνουν λόγο για ένα «κοινό μυστικό» σε ό,τι αφορά τις προπονητικές μεθόδους, που έφταναν ή ξεπερνούσαν τα όρια του βασανισμού. Σωματικές τιμωρίες, υποχρεωτικές νηστείες, ψυχολογική κακοποίηση και σεξουαλικές παρενοχλήσεις συνθέτουν το μοτίβο ενός χώρου που μένει στο σκοτάδι εδώ και τόσο καιρό. Τα θύματα ήταν μικρά παιδιά, αφού οι περισσότεροι αναφέρουν πως ξεκίνησαν την ενασχόληση με το άθλημα από την ηλικία των 5 ετών, ενώ στα 9 τους είχαν ήδη συμμετοχές σε αγώνες, είτε σε συλλογικό είτε σε διεθνές επίπεδο. Επιπρόσθετα, στην καταγγελία γίνεται λόγος για ένα «σύστημα» και όχι για μεμονωμένα περιστατικά προπονητών.

Χαρακτηριστικά, τονίζεται ότι οι υπεύθυνοι των προγραμμάτων είχαν απόλυτη εξουσία πάνω στα παιδιά και δεν υπήρχε κανένας έλεγχος, κάτι που έκανε ανεξέλεγκτη την δράση τους.

Η επιστολή πρωτοκολλήθηκε σήμερα το πρωί στο Υφυπουργείο Αθλητισμού και ζητήθηκε από τον πληρεξούσιο δικηγόρο των αθλητών, Αλέξανδρο Αδαμίδη, εφόσον το επιθυμούν οι εντολείς του, να θέσει υπόψιν του κ. Αυγενάκη συγκεκριμένα στοιχεία, ονόματα και ημερομηνίες, ώστε να εξεταστούν οι περαιτέρω ενέργειες του Υφυπουργού Αθλητισμού.

Επιπλέον, διαβεβαιώθηκε ο κ. Αδαμίδης και οι εντολείς του ότι λαμβάνεται υπόψη κάθε καταγγελία που γνωστοποιείται, καθότι σκοπός του κου Αυγενάκη αναφέρεται ότι είναι η εξυγίανση του χώρου του αθλητισμού και η καταπολέμηση κάθε φαινομένου εξουσιαστικής βίας, όπως ρητά έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ο Υφυπουργός Αθλητισμού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.