Στον αέρα η άδεια λειτουργίας του Πανθεσσαλικού;

15 εργασίες ζητά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στον αέρα παραμένει η έκδοση άδειας καταλληλότητας του Πανθεσσαλικού σταδίου λίγα 24ώρα πριν την τέλεση του τελικού κυπέλλου ΠΑΟΚ – ΑΕΚ.

Όπως προκύπτει από έγγραφο της Περιφέρειας Θεσσαλίας με ημερομηνία 3/5, για να δοθεί η άδεια καταλληλότητας θα πρέπει να γίνουν 15 ξεχωριστές εργασίες μέχρι το Σάββατο 6/5.

Οι εργασίες αφορούν ζητήματα όπως η τοποθέτηση καθισμάτων, καμερών και συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Σε αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή δεν έχουν γίνει όλες οι εργασίες που αναφέρονται στο έγγραφο που ακολουθεί, η τεχνική επιτροπή ελέγχου αθλητικών εγκαταστάσεων δεν θα χορηγήσει άδεια λειτουργίας της εγκατάστασης!

Από την ΓΓΑ περιμένουν σήμερα, Πέμπτη (σ.σ. που είναι καταληκτική ημερομηνία για να προλάβουν οι προθεσμίες) τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για το κομμάτι του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και της σωστής λειτουργίας των καμερών. Κατόπιν τούτου πρόκειται να χορηγήσουν την βεβαίωση της καλής λειτουργίας ηλεκτρονικών συστημάτων. Επίσης στην Γενική Γραμματεία αναμένουν από την ΕΠΟ την εισήγηση της αστυνομίας, την βεβαίωση της Περιφέρειας αλλά και τις εγγυήσεις για το ηλεκτρονικό εισιτήριο και πως είναι συνδεδεμένο με τα αρμόδια οικονομικά συστήματα.

Από την μεριά της η Περιφέρεια Μαγνησίας με έγγραφό της αξιώνει 15 ξεχωριστές εργασίες στο Πανθεσσαλικό για να δοθεί η άδεια καταλληλότητας για τη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου το Σάββατο. Οι εργασίες που κρίνονται απαραίτητες αφορούν ζητήματα όπως η τοποθέτηση καθισμάτων, μεταλλικών πορτών, πλεγμάτων, καμερών και συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Πιο συγκεκριμένα ζητήθηκε:

– Μπροστά από την γυάλινη πόρτα του γυμναστηρίου (αίθουσα κλειστού στίβου) να τοποθετηθεί μεταλλική πόρτα που να ασφαλίζει.
– Έναντι της πόρτας γυμναστηρίου κλειστού στίβου (Θύρα που υπάρχει στο προστατευτικό κιγκλίδωμα και επικοινωνεί με κεντρικό γήπεδο ποδοσφαίρου) να τοποθετηθεί πλέγμα στα σημεία που λείπει.
-. Να σταθεροποιηθεί η μεταλλική πόρτα που υπάρχει στο προστατευτικό κιγκλίδωμα και επικοινωνεί με κεντρικό γήπεδο ποδοσφαίρου (τοποθέτηση πύρου ασφαλείας στη βάση της πόρτας).
-. Να ισχυροποιηθεί η πόρτα του νοτιοανατολικού τμήματος και να τοποθετηθεί αγκαθωτό σύρμα.
-. Να ενισχυθεί το πλέγμα και να τοποθετηθούν δύο αντηρίδες σταθεροποίησης της πόρτας στο νοτιοανατολικό, βορειοανατολικό και νοτιοδυτικό πύργο (επίπεδο +7.70).
-. Να ενισχυθούν και επισκευαστούν οι Θύρες διαδρόμων κυκλοφορίας θεατών (επίπεδο +7.70) στα σημεία ανάμεσα στην ανατολική και βόρεια κερκίδα (πέταλο φιλοξενούμενων).
-. Ανάμεσα στις δύο συρόμενες πόρτες κοντά στην τρίτη πεζογέφυρα να τοποθετηθούν σταθερά κιγκλιδώματα (κάγκελα) αντί των υπαρχόντων διάφραχτων.
-. Να ενισχυθούν – προφυλαχθούν οι Η/Μ εγκαταστάσεις στις εισόδους σταδίου (π.χ. ηλεκτρικοί πίνακες πυλώνων φωτισμού).
-. Να ενισχυθεί η βορειοανατολική πόρτα με μεταλλική μπάρα.
-. Να πακτωθούν – σταθεροποιηθούν οι σχάρες απορροής ομβρίων και όλοι οι πύροι των Θυρών, με τρόπο που να μην μπορούν να αποξηλωθούν από τους θεατές.
-. Να καλυφθεί πλευρικά η φυσούνα εξόδου των αθλητών.
-. Να αποκατασταθούν τα αποκολλημένα καθίσματα από τις κερκίδες.
-. Να τοποθετηθούν και να είναι λειτουργικές κάμερες ασφαλείας.
-. Να τοποθετηθεί σύστημα ηλεκτρονικού εισιτηρίου.
-. Να εξοπλιστεί κατάλληλα το ιατρείο αθλητικής εγκατάστασης.

Οι υπεύθυνοι των έργων από την πλευρά τους αναφέρουν ότι τα περισσότερα από αυτά που έχουν ζητηθεί, έχουν ήδη γίνει και πως όλα θα είναι έτοιμα στην ώρα τους, ικανοποιώντας τα αιτήματα Αστυνομίας και Πολιτείας, ώστε ο τελικός θα μπορέσει να διεξαχθεί κανονικά.

1

2

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.