Στον Άρη ο Παντελίδης – «Ήρθα σε μία από τις κορυφαίες ομάδες»

Επισημοποιήθηκε η συνεργασία του Σάββα Παντελίδη με τον Άρη. Ο έλληνας τεχνικός υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 1,5 έτους και στη συνέχεια παρουσιάστηκε στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν στον πάγκο των Κίτρινων, καθώς και στο όραμά του για τη ομάδα.

Αρχικά, τον λόγο πήρε ο τεχνικός Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος, που παρουσίασε τον νέο κόουτς:

«Σήμερα είναι καλή μέρα για την ομάδα. Έχουμε έναν καινούριο αξιόλογο έλληνα προπονητή, που είναι επιλογή του προέδρου και δική μου. Είμαστε πολύ χαρούμενοι», ήταν τα λόγια του αθλητικού διευθυντή της ΠΑΕ, και έπειτα ο νέος τεχνικός των κίτρινων έκανε την εναρκτήρια τοποθέτησή του:

«Χαίρομαι πολύ που είμαι εδώ. Ο βασικός λόγος που ήρθα είναι ότι έχουμε τις ίδιες φιλοδοξίες με την ομάδα και με πολλή δουλειά θα πετύχουμε μαζί τον στόχο. Γνωρίζω που έρχομαι και ποιες είναι οι απαιτήσεις και είμαι έτοιμος».

-Για το τι θα αλλάξει στην ομάδα: «Ασφαλώς γνωρίζοντας καλύτερα τα παιδιά θα μιλήσουμε πιο αναλυτικά. Πολλά παιδιά με τα οποία έχω συνεργαστεί έχουν παρόμοια φιλοσοφία και ταιριάζουν απόλυτα στην ομάδα. Δεν θα αλλάξω πολλά πράγματα, ο τρόπος που αγωνίζεται η ομάδα ταιριάζει στο προφίλ και τη ιδιοσυγκρασία του συλλόγου, που είναι από τα τοπ κλαμπ της Ελλάδας. Θα κρατήσουμε το ίδιο στυλ παιχνιδιού βελτιώνοντας αδυναμίες, δεν σκοπεύουμε να αλλάξουμε πολλά πράγματα».

-Για το πώς του φαίνεται η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Άρη: «Ασφαλώς και είναι μεγάλη πρόσκληση. Σαν άνθρωπος έχω μάθει να μη φοβάμαι και να δουλεύω πολύ. Με τη δουλειά τη δική μου, των παιδιών και της διοίκησης και τη βοήθεια των φιλάθλων θα πετύχουμε».

-Για το πού στοχεύει η ομάδα: «Ο στόχος είναι να βγει ο Άρης στην Ευρώπη. Η ομάδα είναι καινούρια, θα χρειαστώ λίγο χρόνο να τη γνωρίσω. Σε πρώτη φάση θέλουμε κάθε Κυριακή να γίνεται καλύτερη, η ομάδα να είναι βελτιωμένη σε σχέση με την προηγούμενη εμφάνιση και στο τέλος της χρονιάς να πετύχουμε τον στόχο».

-Για το αν θα ωφελήσει η αλλαγή προπονητή την περίοδο της διακοπής του πρωταθλήματος: «Γίνεται σε καλή περίοδο, γιατί έχουμε τουλάχιστον 10 μέρες να δουλέψουμε, δεν είναι πιεστικό το πρόγραμμα όπως αν είχαμε αγώνα την Κυριακή. Δεν μπορώ να σας απαντήσω αμέσως, δεν χρειάζομαι όμως πολύ χρόνο. Είμαι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, ξέρω την ομάδα και έχω δει τους αντιπάλους».

-Για το αν καταλαβαίνει τις προσδοκίες των φιλάθλων: «Λέγοντας γνωρίζω που έρχομαι εννοώ ότι ξέρω τις απαιτήσεις, ότι ο Άρης έχει κόσμο κοντά του, που έχει αδικηθεί και ταλαιπωρηθεί για χρόνια. Μπορεί να αντιμετωπίσουμε δυσπιστία στην αρχή, αλλά με τη δουλειά θα αποδείξουμε ότι αξίζουμε. Χρειάζεται ρεαλισμός στο ελληνικό ποδόσφαιρο, κάποια πράγματα μπορείς έτσι να τα κερδίσεις λίγο πιο γρήγορα. Η προηγούμενη ομάδα μου ήταν τρίτη σε τελικές στο πρωτάθλημα. Δεν αγιάζει ο σκοπός τα μέσα, απλά θα βελτιώσουμε λίγο την ομάδα».

-Για το τι περιμένει από τους παίκτες: «Η άποψή μου σχετικά με το ποδόσφαιρο είναι ότι το παιχνίδι ξεκινάει Δευτέρα πρωί και τελειώνει Σάββατο μεσημέρι. Οι παίκτες πρέπει να είναι σοβαροί, συγκεντρωμένοι και να δουλεύουν σκληρά. Αν δουλεύουμε όλοι μας καλά με όλο μας το είναι και αν είναι 24 ώρες ποδοσφαιριστές υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να φτάσουμε ψηλά».

-Για το πώς του φάνηκε το Κλεάνθης Βικελίδης όταν ήρθε ως αντίπαλος προπονητής φέτος: «Ζήλεψα αυτό που είδα ως αντίπαλος, την ατμόσφαιρα. Δεν το περίμενα να έρθω είναι η αλήθεια, αλλά κάνω δουλειά που δεν ξέρω τι θα γίνει με τον επόμενο μήνα και έχω μάθει να ζω με αυτό».

-Για συγκεκριμένες διαφοροποιήσεις που θα γίνουν από το επόμενο ματς: «Θα κάνουμε μια αξιολόγηση, είναι ακόμη πολύ νωρίς. Γνωρίζω περισσότερα απ’ ό,τι λέω αυτή τη στιγμή. Πιο σωστό να ενημερώσω πρώτα τους ποδοσφαιριστές για κάποια λάθη που βλέπω».

-Για το γεγονός ότι δεν ήταν όλες οι αντιδράσεις θετικές για την έλευσή του: «Είναι κομμάτι της δουλειάς, στο 80-90% των περιπτώσεων όταν ανακοινώνεται νέος προπονητής υπάρχει αμφισβήτηση από μερίδα του κόσμου. Όμως πρέπει να κάνεις τη δουλειά σου. Να εμφανίζεται έτσι στο γήπεδο η ομάδα ώστε και οι δύσπιστοι να έρθουν μαζί μας και να πετύχουμε όλοι μαζί. Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη βοήθεια στον σύλλογο».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.