Στον Εισαγγελέα αναφορά Αυγενάκη για διεξαγωγή εκλογών της ΕΟΧΑ στη Λάρισα!

Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας, για να διερευνηθεί τυχόν διενέργεια αξιόποινων πράξεων, απέστειλε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, αναφορά – καταγγελία του, σχετικά με τη διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης και Αρχαιρεσιών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων (ΕΟΧΑ) στις 27/02/2021.

Ο κ. Αυγενάκης ζητά να  διαπιστωθεί αν για τη σύγκληση και τη διεξαγωγή της ανωτέρω ΓΣ έχει διαπραχθεί η αξιόποινη πράξη της παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών ή οποιαδήποτε άλλη πράξη που τιμωρείται (ποινικά ή διοικητικά), σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία περί έκτακτων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού Covid-19.

Η αναφορά του Υφυπουργού Αθλητισμού κοινοποιήθηκε, για τις δικές τους ενέργειες, στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, στον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Αντιστράτηγο Π.Σ. ε.α. Βασίλειο Παπαγεωργίου, στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κωνσταντίνο Αγοραστό και στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην αναφορά – καταγγελία του, ο κ. Αυγενάκης, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Από τον ιστότοπο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων (ΕΟΧΑ) πληροφορήθηκα ότι στις 27-2-2021, στην πόλη της Λάρισας,  διεξήχθη Γενική Συνέλευση αρχαιρεσιών της ανωτέρω αθλητικής ομοσπονδίας… στην παραπάνω ΓΣ συμμετείχαν, με φυσική παρουσία, τουλάχιστον  21 εκπρόσωποι των αθλητικών σωματείων – μελών της ομοσπονδίας.

Στους παρευρισκόμενους,  εκτός από τα μέλη του προεδρείου της Γ., θα πρέπει επιπλέον να προστεθούν και τα τρία μέλη της εφορευτικής επιτροπής, της οποίας, μάλιστα, θα πρέπει  υποχρεωτικά, σύμφωνα με τον νόμο, να προήδρευσε, δικηγόρος Αθηνών διορισμένος στο Εφετείο ή στον Άρειο Πάγο, λαμβανομένου  υπόψη ότι η έδρα της συγκεκριμένης ομοσπονδίας βρίσκεται στην Αθήνα

Κατόπιν αυτών και με δεδομένο ότι στην προκειμένη περίπτωση υπήρξαν προφανώς και μετακινήσεις προς την πόλη της Λάρισας από άλλες περιφερειακές ενότητες της χώρας,  παρακαλώ πολύ για τις δικές σας ενέργειες προκειμένου να διερευνηθεί και να διαπιστωθεί αν για τη σύγκληση και τη διεξαγωγή της ανωτέρω ΓΣ έχει διαπραχθεί η αξιόποινη πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται από το άρθρο 285 του ΠΚ (παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών) ή οποιαδήποτε άλλη πράξη που τιμωρείται (ποινικά ή διοικητικά) σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία περί έκτακτων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού covid -19».

Στην ιστοσελίδα της πάντως η Ομοσπονδία αναφέρει τα εξής: «Παρά τις δυσκολίες που επιβάλλονται από τα περιοριστικά μέτρα για τον COVID-19 η ΕΟΧΑ, με την συμβολή και την φιλοξενία του ΕΟΣ Λάρισας κατάφερε να διεξάγει μια υποδειγματική Γενική Συνέλευση σε άριστο κλίμα.

Οι απολογισμοί του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου υπερψηφίστηκαν από το σώμα της ΓΣ, το οποίο εκπροσωπούσαν 21 σωματεία, ενώ πραγματοποιήθηκαν και οι αρχαιρεσίες της περιόδου 2020-2024 που ανέδειξαν νέο πρόεδρο τον κο Γιώργο Νικητίδη και πέντε νέα μέλη, στο ανανεωμένο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΧΑ. Παράλληλα έγινε η εκλογή τακτικού και αναπληρωματικού εκπροσώπου της ΕΟΧΑ στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για την περίοδο 2020-2024».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.