Στον Νυχτερινό Αγώνα Δρόμου ο ΣΔΥΒ

Διακρίσεις και σε άλλες διοργανώσεις

Στο νυχτερινό αγώνα δρόμου που πραγματοποιήθηκε στον Βόλο συμμετείχαν μέλη του ΣΔΥΒ, πετυχαίνοντας ια μία ακόμη φορά σημαντικές διακρίσεις.

Ο Ζήσης Τσουρέλης τερμάτισε 2ος στα 5 χιλιόμετρα με 17’33’’, ενώ στα 10 χιλιόμετρα πρώτοι ήταν οι Χρήστος Παρασκευάς (37’11’’), Στέφανος Μουρογιάννης (40’28’’), Εύη Μυλωνά (46’42’’), Δήμητρα Πουλούλη (47’37’’) και Βάνα Σπύρου (48’53’’). Δεύτεροι τερμάτισαν οι Ηλίας Πατσαρούχας (47’36’’), Βίκυ Ελευθερίου (48’27’’), Αντωνία Ελευθεράκη (54’16’’), Βούλα Μακεδόνα (1:10’10’’), ενώ τρίτοι στις κατηγορίες τους οι Γιώργος Δαφνής (36’06’’), Αλεξία Τζήμου (51’24’’), Ρούλα Αθανασίου (57’17’’) και Μαρία Σταθούρου 1:03’17’’.

Μια ημέρα μετά, στο Παλαιοχώρι Δωριέων του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας διεξήχθη ο ορεινός αγώνας «2η Λίμνη Νευρόπολη 2021». Η βροχή κατά τη διάρκεια του αγώνα αλλά και τις προηγούμενες ημέρες, δημιούργησε πολλή λάσπη σε μεγάλα τμήματα της διαδρομής, χωρίς να επηρεάσει τους trail runners καθώς οι αγώνες στα βουνά επιφυλάσσουν όλων των ειδών τις συνθήκες. Αγωνίστηκαν 8 δρομείς του ΣΔΥΒ, με τον Δημήτρη Οικονόμου να καταλαμβάνει την 1η θέση στην ηλικιακή του κατηγορία, και τον Γιώργο Καλαντζή την 3η.

Από την άλλη, ιδανικό αγωνιστικό ντεμπούτο στην Κύπρο πραγματοποίησε επίσης το Σάββατο η Μάρω Μακροθανάση, με πρώτη θέση στην κατηγορία στα 13 χιλιόμετρα του Lefkara Country Run, τον αγώνα που έγινε στο ορεινό χωριό Πάνω Λεύκαρα. Ο χρόνος της ήταν 1:25’01’’ και συνοδεύτηκε από την 5η θέση στη γενική κατηγορία γυναικών ανάμεσα στις 40 συμμετέχουσες, ενώ στη γενική ανδρών – γυναικών ήταν 36η στους 123. Η συμμετοχή της αποτέλεσε και μια καλή προπόνηση εν όψει του αγώνα των 54 km «Sea to Sky» στο Όρος Τρόοδος στις 20 Νοεμβρίου.

Στην ποδηλασία, τη 2η θέση master κατέλαβε ο Γιάννης Κλόκας στην Ανάβαση Χορτιάτη στη Θεσσαλονίκη, ενώ στη γενική ήταν 4ος.

Η απώλεια της Δήμητρας Ιορδανίδου

Μία από τις πιο γνωστές αθλήτριες της χώρας μας, η πανελληνιονίκης και ενεργή μαραθωνοδρόμος Δήμητρα Ιορδανίδου έφυγε από τη ζωή καθώς παρασύρθηκε από φορτηγό στη Θεσσαλονίκη ενώ έκανε ποδήλατο.

Στις 28 Μαΐου 2006 τίμησε τον ΣΔΥ Βόλου αγωνιζόμενη στον Λαϊκό Αγώνα Δρόμου Βόλου 16,5 χιλιομέτρων, και στην ανακοίνωσή του ο ΣΔΥΒ εκφράζει τη βαθιά του λύπη και τα θερμά συλλυπητήρια…

Ο πρόεδρος του ΣΔΥ Βόλου Κώστας Παλάντζας αναφέρει τα εξής: «Το 2006 είχαμε τρέξει τα 16,5 χιλιόμετρα του Βόλου και ποτέ δεν ξέχασα εκείνο τον αγώνα έστω κι αν το τρέξιμο μαζί, είχε συμβεί τυχαία. Τιμή μου που αγωνιστήκαμε για εκείνα τα 68 λεπτά. Σε αποχαιρετούμε αλλά ποτέ δεν θα σε ξεχάσουμε. Όλοι όσοι σε γνωρίσαμε, όλη η δρομική Ελλάδα, θα θυμόμαστε ότι αποτέλεσες υπόδειγμα ως άνθρωπος και ως αθλήτρια, διαφήμισες και μετέδωσες το μεγαλείο του αθλητισμού σε όλο τον κόσμο. Είχες να δώσεις άλλα τόσα, κι άλλα τόσα. Όσα γράφονται για σένα, τα λένε όλα. Στο κομμάτι που μπορούσες να ορίσεις, έκανες το καλύτερο και όλοι είναι περήφανοι για σένα. Το κομμάτι του πεπρωμένου δεν το ορίζει ο άνθρωπος, και είχε τα πιο άδικα σχέδια. Θα είσαι πάντα μαζί μας, θα τρέχεις πάντα μαζί μας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.